2016. szeptember 9., péntek

EGY KARRIERISTA SORSA A BOLSEVIK PÁRTBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.09.08.


A 168 Órában megjelent Kerék-Bárczy Szabolcs-dolgozat a "Paradigmaváltást!" címet viseli, ugyanakkor semmiféle paradigmaváltást nem jelent. Azt mondja, hogy a nemzet érdeke "a rendszer elsöprése és a köztársaság helyreállítása", de egy mondattal később a diktatúra választásokon való leváltásáról beszél. Azt mindenki tudhatja, hogy ez képtelenség.

Paradigmaváltás az lenne, ha Kerék-Bárczy azt mondja, hogy a hazudozást fejezzék be. Azt helyesen írja, hogy "a parlamenti jelenlét egyedüli komoly nyeresége a költségvetési-pénzügyi támogatás (...) ami a mai helyzetben pusztán néhány tucat személy politikai pozíciójának biztosítása. pénzpocsékolás, sőt erkölcsi visszaélés a közjavakkal", de azt már nem teszi hozzá, hogy ez mit jelent.

Az évi 100 milliós állami támogatás, amelyet felél a Demokratikus Koalíció, erkölcsileg semmivel nem különb felhasználása a közpénzeknek, mint Mészáros Lőrinc bármelyik állami megrendelése. Ezért a pénzért a Demokratikus Koalíció is "állami megrendelést" teljesít, amely nem más, mint az Orbán-rendszer legitimációja, a demokrácia hamis látszatának fenntartása. Ez szimpla vesztegetési pénz, amely néhány megélhetési politikus érdekeit szolgálja.

Kerék-Bárczy azonban a helyes premisszákból nem von le helyes következtetéseket, hanem ugyanazt ajánlja másképp. Mint minden hazugság, ez is tele van csúsztatással, felesleges, üres fecsegéssel. Ami ebből lényeges, az nem más, mint Gyurcsány betámadása. Nem is értem, hogyan gondolhatta, hogy ezek után egy percig maradhat abban a pártban, ami Gyurcsány köré épül.

Kerék-Bárczy írása nem paradigmaváltás, de program. A Demokratikus Koalícióban pedig, mint minden rendes bolsevik pártban, programot csak a párt vezére hirdethet. Néhány száz évvel ezelőtt ezért Kerék-Bárczyt lefejezik, később száműzik, azután bebörtönzik, jégcsákánnyal agyonverik. Jelenleg ez a párt annyira jelentéktelen, hogy az ilyen lázadókat csak kizárják, és hagyják, hogy körbejárja a sajtót, és elvégezze azt a pusztítást, amit ez a párt megérdemel...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.