2016. október 2., vasárnap

ÁLLJ KI AZ ERŐSZAKMENTES MAGYARORSZÁGÉRT! - ELÉG A FÉLELEMKELTÉSBŐL, AZ ÚSZÍTÁSBÓL ÉS A GYŰLÖLETBŐL!

FACEBOOK
Szerző: Karácsony Gergely, Szabó Tímea - Párbeszéd Magyarországért
2016.10.02.

 
A Fidesz gyűlöletkampányának tetőpontján, október másodikán – amely egyben Mahatma Gandhi születésnapja és az Erőszakmentesség világnapja – a Párbeszéd Magyarországért tüntetést szervez Budapesten, a Kossuth térre.

Politikusok előszeretettel beszélnek a szembenállás, a kirekesztés és az erőszak nyelvén. Mániákusan csak azzal foglalkozik, hogy kik ellen kell harcolni, kikkel szemben kell védekezni, kiket kell mindenáron legyőzni. A félelmek gerjesztése, az ellenségképek gyártása, az idegenek elleni uszítás központi pillére a kormány politikájának.

Azonban ma Magyarországon leginkább attól lehet félni, hogy a Fidesz-kormány teljesen magára hagyja a rászoruló és már-már reménytelen helyzetben lévő polgártársainkat. A szívtelenségtől, a szociális érzéketlenségtől, a mindent ellepő korrupciótól, az elitek gátlástalan önzésétől és kapzsiságától lehet tartani.

A Párbeszéd Magyarországért és mindazok, akik nem akarnak egy erőszak által meghatározott világban élni, október 2-át arra használjuk, hogy egyértelművé tegyük ország-világ előtt: nem kérünk az erőszakból, nem kérünk a kirekesztésből. Békében, nyugalomban akarunk élni egy szolidáris Európa szívében, ahol tiszteljük egymást, és megvédjük mindenki méltóságát és lehetőségét egy jobb életre.

Felszólal:

Bálint György (Bálint gazda) - kertészmérnök
Ifj. Bibó István - művészettörténész
Kálovics Enikő - egyetemista
Karácsony Gergely - a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere
Kaltenbach Jenő - jogtudós, volt ombudsman
Szabó Tímea - a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

Zene:
Papp Réka Kinga + Darvas Kristóf

Az október másodikai tüntetésen, mutassuk meg az Orbán-kormánynak, hogy nem vagyunk vakok, nem tudnak megvezetni, látjuk Magyarország valódi problémáit!

Igazold vissza az eseményt, oszd és hívd meg rá a barátaidat!
De ami a legfontosabb: gyere el.
 
2016. október 2., 16:0018:00
Kossuth Lajos tér
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.