2016. október 12., szerda

MIÉRT HISZNEK OLY SOKAN ORBÁNNAK?

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.10.12.


A legmegnyugtatóbb válasz a címben feltett kérdésre az lenne, ha rögtön rá is vághatnánk a megfelelő választ: mivel neki mindig, mindenben igaza van. Ezt az első ránézésre tetszetős kijelentést azonban illik kissé árnyalni. Az aktuális magyar miniszterelnök ugyanis meglehetősen gyakran alkalmazza a nagyotmondás és a füllentés ősi művészetét. Ennek a túlélési mechanizmusnak az alkalmazásával természetesen nincs egyedül tágas univerzumunkban.

A hazugság önmagában nem főbenjáró bűn. Aki soha nem hazudik, az nehezebben érhet el sikereket, ráadásul rengetegen meg is gyűlölhetik mániákus őszintesége miatt.

Orbán gazdára az önmegtartóztatás, sz őszinteség, az önkritika és a gátlás egyáltalán nem jellemző. Ezen tulajdonságai miatt határozatlan időre miniszterelnök lett belőle. Egyes becslések szerint örökre.

Hazudni tudni kell. Ez a tevékenység ugyanúgy hozzátartozik az intelligenciához, mint a köszönés, illetve a nagyvonalúság. Utóbbival a magyar miniszterelnök nem nagyon szokott nagy nyilvánosság előtt élni.

– Adjátok vissza a hegyeimet! – szólította fel az urakat, akik a világ dolgait igazítják a jelenlegi politikai megítélés alapján tehetséges, manapság oly trendi költő, nevezett gróf szentegyedi és cegei Wass Albert, celeb poéta.

– Adjátok vissza a hazugságokba vetett hitemet! – szólítom fel azokat az urakat, akik Magyarország dolgait igazítják, de semmi kedvem sincs veretes költeményeket írni hozzájuk.

Magyarországon nagyjából 3,3 olyan mintapolgár él, akik készséggel és nagy örömmel elfogadják azt, hogy az ország aranypolgára határozza meg számukra a világról kialakított véleményüket és a gondolkodásukat. Ezen, elkötelezett hazafiaknak kinevezett széplelkek azonban sajnos megelégszenek a legsilányabb, legátlátszóbb, leghitványabb hazugságokkal is, ha azokat a megfelelő helyről hajítják elébük.

Emiatt aztán szemérmesen szemet hunynak a korrupció, az esztelen pazarlások, az ország nemzetközi elszigetelődése, elszegényítése, az egészségügy agonizációja, az oktatás lebutítása felett. Érvelésükben legfőképpen arra hivatkoznak, hogy mindezek csupán aljas hazugságok, liberálbolsevista nyavalygások, és igenis kezdünk szépen felfelé virágozni. A „aljas hazugságos” részt a kormány propagandája rágta szájukba. Könnyedén és nagy sikerrel. A "nyavalygásban" teljes mértékben igazuk van, mivel ezeknek semmiféle hatásuk sincs az ország dolgainak alakulására. Az van, ami van, és egyre kevesebb a jelentősége környékünkön a racionalitásnak, mint kishítű, kapitalista csökevénynek.

A nemzeti büszkeség, amelyet bőséges mértékben adagol számukra a mindent elsöprő kormányzati propaganda, teljes mértékben függővé tette a rezsim elszánt híveit. Akadnak közöttük szép számmal olyanok is, akik jelentős egzisztenciális függőségbe keveredtek a most regnáló hatalommal. Haszonélvezőkké, társtettesekké váltak és emiatt a megfelelő időben majd valamilyen túlélési stratégiát kell kidolgozniuk a maguk számára. Most még rendkívül büszkék, hogy benne vannak a Párt élcsapatában, illetve a Központi Bizottságban...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.