2016. november 29., kedd

HAT FIDESZES FRÁZIS, MELYEK MA MÁR NEM OLYAN NÉPSZERŰEK, MINT RÉGEN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.11.29.


A pártunk és kormányunk munkáját segítő agitációs és propaganda osztály igen kreatív szokott lenni, ha értelmetlen szóvirágokat kell kitalálnia, és szennyeznie velük a közélet hímes mezejét. Kitalálják ezeket a förmedvényeket, amikor éppen el kell bódítani a nép egyszerű gyermekét valami szómágiával, aztán pedig szépen lassan elfelejtik, ha már érdektelenné vagy kínossá vált.

Összeszedtünk hat ilyen fideszes abszurdot, melyek - miután betöltötték történelmi szerepüket -, a feledés homályába vesztek.

Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ma már Nemzeti Együttbűnözés Rendszereként szokták emlegetni azok, akik csak így tudnak értelmet lelni ebben a szózuhatagban. A 2010 utáni fülkeforradalom nagy alkotása ez, amely abszurditásában csak az Alaptörvény Asztalával és a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatával vetekedhet. Ma már szerencsére alig hallunk ezekről, de a szellemiségük még mindig belengi kicsi hazánkat. A NER egyébként az ellenzék szóhasználatában fennmaradt, mert jobb híján ezzel az értelmetlen betűszóval lehet legjobban meghatározni az Orbán-rendszer lényegét. Mert ugye ez a rendszer nem nemzeti, nem együttműködő és rendszerként nem funkcionál.

Családi összefogás. Bizony, bizony, amikor még felkaptuk a fejünket olyan hírekre, hogy valami nem stimmel a képviselő urak államtitkárok vagy miniszterek adóbevallásában. Szijjártó Péter például a családjával takarózott, amikor fényűző lakása és a keresete között nem igazán lehetett logikai kapaszkodókat találni. Lázár János is kedvelte ezt a kifejezést, mert ugye az ő családja az összefogást tartja a legfőbb konzervatív erénynek. Rogán Antal is az ügyes üzletasszony feleségével magyarázta a helikopterezését, ám ő már kerülte a külügyminiszter által feltalált szlogent.

Keményen dolgozó kisember. Rogán Antal még szóvivőként pufogtatta ezt a frázist, melyet a brit konzervatívoktól nyúlt le. A kisember tényleg keményen melózik, ha van mit, de más kérdés, hogy mennyiért, és az szintén pikáns körülmény, hogy ki védi a kisemberek érdekeit. Rogán Antal szájából kissé disszonánsan szólt ez a kifejezés, ezért el is süllyesztette a történelem tengerének mélyére a fideszes kommunikációs gépezet...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.