2016. november 29., kedd

PÁR ÉV ALATT A FIDESZ ELFOGLALTA A MAGYAR SAJTÓT

INDEX.HU
Szerző: Klág Dávid, Sajó Dávid
2016.11.29.


Soha nem látott építkezésbe vagy éppen rombolásba kezdett a Fidesz a 2010-es kormányra kerülése óta a magyar médiában. A tévéktől a rádiókon át a nyomtatott és az online sajtóban is egyre nagyobb a párt befolyása. Interaktív idővonalban mutatjuk meg a fideszes médiaterjeszkedés kronológiáját Simicska Lajos lassú leépítésétől Andy Vajna médiakirályságának megalapításáig. És a sor valószínűleg folytatódik.
          
A kormánypárt oldaláról rendszeresen azt a kommunikálják, hogy a baloldali, liberális médiába egyensúlyt kell hozni, amit alátámasztanak az elmúlt több mint hat évben történt médiapiaci átalakulások. Mivel az utóbbi időszakban egyre gyakoribb az állam beavatkozása a piacba, ezért szépen sorra vettük azokat a történéseket, amik mind a Fidesz médiabirodalmának létrehozását segítették.

A következő idővonalon azt nézhetik végig, hogy milyen apró lépésekkel nyomult be a Fidesz különböző médiafelületekre a közmédiától az Origón át egészen a vidéki lapok felvásárlásáig. A címekre kattintva kapcsolódó cikkeinket is elolvashatják...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.