2016. november 20., vasárnap

MATOLCSY ÉS ORBÁN, A FEGYVERES KÉREGETŐK

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Pálmai Tamás
2016.11.20.


Egész életemben szerettem kitűnni, kicsit másnak lenni, mint a többiek. Ez eleinte abból adódhatott, hogy – finoman szólva – nem voltam túl közvetlen, magamat szívesen produkáló gyerek. Inkább az undok jelzőt használnám – ha jobban belegondolok.

Mint ilyen, soha nem voltam a társaság vezéregyénisége. Inkább a háttérből figyelő szerepét választottam, és idő teltével, annyira megszoktam ezt a pozíciót, hogy sajátommá vált, és így is maradtam. Úgy próbáltam – legalább magam előtt – erényt fabrikálni ebből kirekesztődésből, hogy felsőbbrendűségem teljes tudatában, önként vállaltam „másságomat”.

Egészen az elmúlt napokig nem is volt ezzel semmi bajom. Na jó, talán annyi, hogy egyik unokámban napról-napra látom viszont mísz önmagam. Ez csak néha tölt el öntudatlan örömmel, mert tudom, hogy így nem mindig lesz egyszerű az élete – de hát volt neki honnan örökölnie! Mondom, egészen mostanáig csöndben emeltem ég felé az orromat, de amikor Matolcsy azt üzente nekem, hogy az általa birtokolt MNB friss jelentése arról tanúskodik, hogy én – mint minden magyar állampolgár, legyen az egy napos, vagy akár száz éves – havonta 10 ezer forintot takarítok meg, amihez az eddigi spórolásaim révén, hozzájön ugyanennyi hozam is, egyszerre belém csapott a felismerés: biztos, hogy élethosszig ki akarok lógni a többségből? Ugyanis, mint minden statisztikai felmérés, ez is biztosan az átlag magyarról szól!
...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.