2016. december 1., csütörtök

DURVA ÜZENET A VILÁG SZÁMKIVETETTJEINEK: HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, ELBÁNUNK VELED - DE ÚGY, HOGY MEGEMLEGETED!

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.12.01.


Bűnösnek mondta ki a Szegedi Törvényszék azt a szír férfit, aki tavaly ősszel hangosbeszélővel tiltakozott a szerb-magyar határon a bánásmód ellen, s részese volt annak a csoportnak, amelyik összecsapott a helyszínen szolgálatot teljesítő magyar rendőrökkel. Ahmed H. tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésében és terrorcselekmény elkövetésében bűnös, amiért 10 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A tömegzavargást talán értjük is, de a terrorcselekményekről egészen mostanáig más fogalmaink voltak.


Az Index így számolt be a tárgyalásról: „A bíróság tényként állapította meg, hogy Ahmed H. három alkalommal dobott valamilyen tárgyat a rendőrök felé. Arról nem volt szó, hogy bárkit is eltalált volna. Az összecsapáskor több rendőr is 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az indokláskor elhangzott: nem merült fel arra adat, hogy a vádlott három dobásától bárki megsérült volna. Még az sem egyértelmű egyébként, hogy követ dobott-e, vagy valami mást. Ez nem látszik a felvételeken. Ahmed H. a perben ellentmondásos vallomásokban tagadni próbálta, hogy a rendőrökre célzott volna, de a bíró szerint teljes mértékben cáfolta a védekezését a Röszkénél készült videofelvétel.”

De Magyarországot az elmúlt év túlhajtott politikai kampánya nyilvánvalóan megtanította félni és gyűlölködni – miért lenne ez alól kivétel egy bíróság. Miért nem láthatna bárki minden bokor alatt terroristát, ha egy éven keresztül óriásplakátokon harsogták az arcába, hogy a menedékkérők terroristák...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.