2016. december 14., szerda

ÍGY LESZ ADÓPARADICSOM MAGYARORSZÁGBÓL

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.12.16.


A Nemzetgazdasági Minisztérium beterjesztette a parlamentnek a 2017-es adóváltozásokról szóló törvénycsomagot, amely nemcsak az eddig beharangozott járulék- és társaságiadó-csökkentést, hanem számos meglepetést is tartalmaz. 
Az adóügyek tekintetében rég nem volt ennyire izgalmas év, mint 2016, mivel a kormány az egyik kezével adott, a másikkal pedig elvett. A társasági adó csökkentésével például több mint 150 milliárd forint marad a cégek zsebében, azonban ez a 150 milliárd forint egy viszonylag szűk csoport kezében koncentrálódik, miközben a kkv-szektor csak marginális nyereséget tud realizálni a csökkentésből. Papíron a járulékcsökkentéssel is jól jár a vállalati szektor, azonban érdemes kivárni, hogy milyen makrogazdasági folyamatok indulnak be: Például könnyen lehet, hogy a béremelések miatt végül még több adót kell majd fizetniük a cégeknek, a magasabb infláció miatt pedig a reálbérek növekedési üteme is mérsékeltebb lehet. 
Egyvalamiben azonban biztosak lehetünk. Az idén bejelentett adócsökkentésekkel és béremelésekkel a kormány egyértelműen a 2018-as országgyűlési választásra készül fel - nem szabad megfeledkezni a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványról sem -, ahol visszaszeretnék szerezni a kétharmadot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.