2017. január 31., kedd

HÁTHA MÉGSEM OSTOBA TRUMP!

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2017.01.31.



Van, aki azt mondja, hogy elefántként mozog a porcelánboltban. Más szerint Donald Trump, az újdonsült amerikai elnök mintha fejszével csapkodna maga körül. A nyugati média és a Trump ellenes hívők hada lelkesülten cikizi minden mondatát, minden mozdulatát külföldön és idehaza. Hozzá azt vizionálja, hogy ennek az eszelősnek a napjai meg vannak számlálva az elnöki poszton. Csak azzal a feltételezéssel nem találkoztam még, hogy hátha nem egy ostobát választottak meg az amerikaiak.

Kétségtelenül meglepte az USA-t és a világot. Ahelyett, hogy a hosszú és kimerítő kampány után megpihent volna, s komótosan megvárta volna, míg feláll a saját apparátusa, az első héten öt elnöki rendeletet, tizenkét memorandumot és öt állásfoglalást írt alá. Rendelkezett az Obama-féle egészségbiztosítási rendszer, az obamacare felülvizsgálatáról, az abortuszt támogató szervezeteknek juttatott összegek csökkentéséről, a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezmény tárgyalásairól való kivonulásról, az amerikai olajvezetékek és a mexikói határon lévő fal építésének folytatásáról.

A legnagyobb felzúdulást az az intézkedése váltotta ki, hogy három hónapra felfüggesztette az Egyesült Államokba való beutazást azokból a muszlim országokból, amelyekben – az előző amerikai kormányzatok hibás, sőt bűnös politikájának következtében – teret hódítottak a radikális iszlám szervezetek. Az aláírás után azonnal hatályba lépett a rendelet. Érintettjei közül sokan már az USA felé tartó gépen ültek, s csak akkor szereztek róla tudomást, amikor valamelyik amerikai repülőtérről visszafordították őket. Köztük zöld kártyával, tehát állandó be- és kiutazási engedéllyel rendelkezők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.