2017. január 7., szombat

MÉG MINDIG A SZEGÉNYSÉGRŐL...

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Hollósy Gert
2017.01.05.


Ezt az írásomat először 2014-ben, szegényeinek hosszú sorát látva tettem fel az akkori blogomra. Idén karácsonykor is szomorú képsorokat láthattunk a Blaha Lujza téri nagy ételosztásról. A sor most még sokkal sokkal hosszabb volt, mint a korábbi években bármikor. Azért teszem fel újra ezt az írást, mert éveken át semmi sem változik, sőt egyre rosszabb lesz a helyzet és nyomon követhetők a sajnos negatív változások. A kormány tagjai látni sem akarják a szegénységet és tudomásul pláne nem veszik a létezését.

2015-ben egyre tovább foszladozott a képzeletbeli szociális háló, fokozatosan megszüntették a a segélyeket és minden munkanélküliből közmunkást akartak csinálni. Ez a mai napig azt vonja maga után, hogy majd lassan minden munkát kis bérért közmunkások fognak végezni, a statisztika javulni fog ugyan, némi ügyes kozmetikával, de a családok élete tovább romlik és csak nőni fog a szegénység. Nem csak a munkanélküli vagy a hajléktalan szegény, hanem szegény az is, aki nem tudja eltartani a családját. Ilyenek pedig nagyon sokan vannak, és egyre növekszik a számuk.

Bármi is történik semmi sem változik.(kivéve persze a Civilek és egyes egyházak segítségét) A helyzetet “kezelésében” nagy segítségére van a Fidesznek a mélyen keresztény koalíciós partnere a KDNP, élén kiemelten Harrach Péterrel, aki szerint a gyermekéhezés pusztán “életforma kérdése”. 2015. december 9-én az állami tévében Rétvári Bence arról beszélt, hogy 600 ezerrel csökkentették a szegények számát, miközben minden kutatás szerint drasztikusan nő a szegénységben élők száma Magyarországon. A fideszes Kovács József pedig azzal hárította el a Népjóléti bizottságban az ehetetlen menzakoszt országgyűlésbe való bevezetését, hogy felnőtt emberként ő igenis el tudja dönteni, mit hajlandó megenni és mit nem. Ezek a nyilatkozatok azt mutatják, hogy a Fidesz-KDNP-nek fogalma sincs, hogyan élnek ma az emberek.

Hiába a demagógiánál nincs meggyőzőbb fegyver. Nem szégyellnek meghamísított statisztikákkal előhozakodni és képtelenségeket nyilatkozni.

Azóta már tudjuk, hogy van még lejjebb is, 2016. december 28.-a újabb történelmi pillanatot hozott a szociális helyzetről szóló nyilatkozatok sorában, íme egy tanult politikai elemző aranyköpése:

“Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1 százalék érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni” – írta a Mozgástér blogon Kiszelly Zoltán. – (Népszava)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.