2017. január 12., csütörtök

MOST MÁR HIVATALOS: TÉNYLEG "AZ A PHARAON" HALT MEG

MAGYAR NARANCS 
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2017.01.11.



Amerikában áll a bál, Németh Szilárd kijelölte az ellenséget, Hadházy földet keres, az I. kerület pénzt követel. Szerdai híreink.

Az új ellenség: pontosan kik?

Miután tegnap Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke ökle közölte, hogy a „Soros-birodalom álciviljeit minden eszközzel vissza kell szorítani és el kell innen takarítani”, ma már azt is elmondta, kikre is gondol egészen pontosan. Nem meglepő módon a TASZ, a Helsinki Bizottság és a Transparency International hármasára esett a választása. De hogy megmutassa, nemcsak a levegőbe beszél, hanem komoly érvei is vannak a szervezetek ellen, kifejtette, hogy azért nemkívánatosak Magyarországon, mert „mindenféle legitimációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába”. A Nyílt Társadalom Alapítványok minderre közölték, folytatják a munkájukat.

Izraeli minta

Az Átlátszó szerint a kormány Arthur J. Finkelstein tanácsai alapján kezdi üldözni a Soros-alapítványok által dotált civileket. A portál közadatigényléssel próbálta kikérni a Lázár János által tavaly év végén emlegetett tanulmányt, mely a kancelláriaminiszter szerint arról szól, a környező országokban a Soros támogatta szervezetek hogyan próbáltak befolyást szerezni, ám az Információs Hivatal „nemzetbiztonsági érdekekre és mások jogainak védelmére” hivatkozva megtagadta, így az Átlátszó beperelte a titkosszolgálatot.

Az „álcivilek”

A KDNP-s Hollik István, a szegény ember Németh Szilárdja is hozzátette a magáét a témához, amikor azt találta mondani, hogy Magyarországon ma körülbelül 56 ezer civil szervezet van, aki ezek közül valódi (mármint a kormány szerint), annak minden támogatást meg is adnak, de az „álcivilek” esetében, akik valójában politikai céljaikat kívánják megvalósítani, igenis indokolt a vagyonnyilatkozatok tétele. Kérdésre azt is elmondta, hogy a szabályozás minden civil szervezetre érvényes lenne, még a Civil Összefogás Fórumra (CÖF) is, akik egyébként egy becsületes civil szervezet, nem kapnak külföldről pénzt. (Állami pénzből viszont annál többet.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.