2017. február 24., péntek

FANTÁZIAPANASZLAKAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Para-Kovács Imre
2017.02.24.


Nincs annál viccesebb, mint amikor egy fehér, keresztény, heteroszexuális, középosztálybeli férfi arról nyavalyog, hogy őt elnyomják. Vagy szomorúbb – nézőpont kérdése, mert amíg ezt a Ku Klux Klan vidéki kirendeltségén, esetleg a montanai erdők mélyén teszi (a délalföldi tanyavilágban), addig anyukája is csak annyit mond rá, hogy hát igen, James mindig furcsa fiú volt. Néró kutyus volt az egyetlen barátja, el is kapta tőle a szopornyicát. Aztán az iskolában is mindig bántották, mert hétig tanult meg számolni 18 éves korára, nem csoda tehát, hogy a nemzeti nagyság maradt az egyetlen vigasztalása és reménye, hátha az amerikai nemzet nagysága őt is feljebb helyezi az evolúciós ranglétrán, nos, addig inkább vicces. Persze, James, azért vagy buta, mert a feketék eltanulták előled a betűket! Hogyne, ha lesz fegyvered, akkor előbb-utóbb biztos megtetszel egy csinos kislánynak! Menjél csak, játsszál a barátaiddal, csak aztán nehogy megint tökön lődd magad, mint a múlt hónapban!

Amikor azonban ezek a nem túl bonyolult egyedek a kormányzat közelében tűnnek fel, inkább szomorú vagyok, mert nem lesz jó vége, sem nekik, sem nekünk. Sem a nemzetnek, ha már itt tartunk.

Amíg csak az anyukájuk mondja azt nekik, hogy igazuk van, és okosabbak, mint azok a zsidó fizikusok, akik szerint a Föld kering a Nap körül, addig kapálgatnak, vadászgatnak, a kocsmában szidják a melegeket, liberálisokat, zsidókat, belgákat és – a helyszíntől függően – feketéket vagy cigányokat. De amikor előkerül – és mindig előkerül – egy gátlástalan politikus, aki lovat (mozgalmat) ad alájuk, hirtelen elhiszik, hogy nem pusztán hadonászó muzsikok, hanem ők az amerikaiak, ők a magyarok.

Rohadtul nem, de fegyveresekkel nem vitatkozunk.

Az alt-right Magyarországon elég régóta pezseg, de most, hogy megtudták, nevük is van, egészen magukra találtak. Büszkék lehetünk arra, hogy saját alternatív jobboldalunk van, mert a világ többi részével ellentétben nálunk még neonácik sem voltak, csak a régi, hagyományos – már-már – unalmas nácik, zsidózással, cigányozással, Hitler-tetoválással a lapockán. Hogyan is lehetne ezzel a bandával a jövőbe menetelni?!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.