2017. február 22., szerda

RÓZA NÉNI SÁRISÁPFELSŐN NEM ÉRTI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Vendégszerző: H. Andrea/Róza néni
2017.02.22.


...Minden tiszteletem és elismerésem Hadházy Ákosé mindazért amit eddig is tett, hogy mindezekre rengeteg energiát, időt áldozott – gondolom, remélem vannak segítői, és nem fogja/fogják abbahagyni, mindaddig míg erre szükség van. Egyetlen probléma van vele: a megfelelő nyilvánosság hiánya, az, hogy kevés emberhez jut el, és ha el is jut, legtöbben nem igazán értik, hogy miről is szól ez (főleg Sárisápfelsőn).

Nem titkolt szándékom az volt, hogy egy áttekinthető összegzés mellett, összesítsem is mindazokat a számokat, amiket ő a kutakodásai során korrupcióval fertőzöttnek ítélt meg. Már csak azért is, mert kíváncsi voltam, hogy viszonyulnak mindezek a 4-es metró szocballib-Demszky-Gyurcsány-Medgyessy-stb. klán 21. századbeli felülmúlhatatlan korrupciós botrányához, aminek kapcsán az OLAF-jelentés 60 darab, összesen 167 milliárd forintnyi szerződéssel kapcsolatban tárt fel szabálytalanságokat, esetleges korrupciót. Ugyanakkor mindösszesen 59 milliárd forint uniós támogatást kérnek ezért vissza, az okozott kár 96 százaléka öt szerződéshez kapcsolódik.

A Hadházy Ákos által feltárt korrupciógyanús, nem a fent említett klán időszakának ügyeiből, ezeknek csak az első fele, azaz 27 feltárt eset figyelembe vételével, a kifizetett uniós pénzek együttes összege meghaladja a 195 milliárd forintot, értsd: ezek szabálytalanul felhasznált, korrupciógyanús kifizetések. Számos esetben az LMP feljelentést tett, majd kiderül, hogy ezeknek mi lesz a vége, reméljük… Esetleg az OLAF ezekben nem érdekelt?

Az alábbi táblázatból elérhetők a felsorolt, adott témákhoz kapcsolódó részletek – amennyiben valaki ellenállhatatlan vágyat érezne belemerülni az új magyar gazdaságpolitika rejtelmeibe (értsd intézményesített korrupció), à la Matolcsy György alias Unortodox Romeó. Nem tudom, hogy lehet-e esetleg dicséretesnek nevezni azt a tehetséget, amivel mindenféle cirkalmas, olykor költői módon megfogalmazzák a „nesze-semmi-fogdmeg-jól” életbevágóan fontos tevékenységeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.