2017. március 25., szombat

A JÖVŐ BEFEJEZŐDÖTT: JÖNNEK A FIDELITAS AKTIVISTÁI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.03.25.


Első ránézésre úgy tűnik, hogy egymáshoz dobálja Simicska Lajos oligarcha fiát a Fidelitas és a Jobbik, pedig távolról sem ez a helyzet. Az egész műbalhét a Habony-média keltette azzal a szándékkal, hogy a Fidesznél kegyvesztetté vált pénzügyi háttérembert a családján keresztül közvetlenül kössék a középre húzó radikális párthoz. Simicska Ádám a kormányhoz közeli bulvármédiában azonban cáfolta, hogy indulna a Jobbik színeiben a választásokon, sőt jelenleg is tagja a Fidelitasnak, ahol sok a jelenlegi szűknadrágos, offshore lovag kormánytag szocializálódott a korábbi években. De kik is ezek a kormánypárti fiatalok, akikből a jövő Rogán Antalai, és Szijjártó Péterei lehetnek? Íme, egy kis ízelítő abból, mit is gondolnak ők az országról, a hatalomról és a korrupcióról:

Először is idézzük fel a Fidelitas legutóbbi, szegedi akcióját, melyet az Együtt elnökének néhány nappal ezelőtti sajtótájékoztatóján adtak elő. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete előtt ugyanis az újságírókon kívül megjelent egy 5-6 fős csoport is, akik közül egy-két fiatalember kiabálni és fütyülni kezdett, ahogy Juhász belefogott a mondandójába.

Juhász gyanúsnak nevezte, hogy a közszolgálati televízió stábja is elment az eseményre, így sejtette, hogy tudtak a provokátorok érkezéséről. Az ellenzéki párt elnöke ekkor technikai szünetet kért, kollégáját megkérte, hogy rögzítse mobiltelefonjával a történteket, ő maga pedig saját telefonját bekapcsolva odalépett a helyi Fidelitas aktivistáihoz, és arról érdeklődött, tudják-e kiket szolgálnak a cselekedetükkel?

A síppal is rendelkező legaktívabb aktivista elmondta, hogy Bajnai Gordon korrupciója ellen tiltakoznak, mire Juhász megkérdezte, mi köze van neki a volt miniszterelnökhöz? Ezután azt kérte számon a fiatalember Juhászon, miért tették tönkre a nemzeti ünnepet március 15-én a fütyülésükkel? Juhász erre azt válaszolta, nem a nemzeti ünnepet zavarták meg, hanem Orbán Viktort, akinek korrupt kormánya védi az olyan politikusokat, mint Rogán Antal.

Egymás lekorruptozása után folytatódott a sajtótájékoztató, de még ekkor is néha közbekiabáltak az aktivisták. Juhász ekkor megjegyezte, hogy szegény fiatalok nem tudják, hogy olyan politikusok érdekeit védik, akik tönkre teszik az országot. Olyan átlátható vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését követelte, melyben nem pusztán a politikus vagyonát kell megadni, hanem azokat a céghálókat is, melyekben érdekeltek.

Azt még érdemes elmondani, hogy a kormánypárt ifjúsági tagozatát reprezentáló kis csoportból ketten sípoltak, az egyikük meg néha belekiáltotta Juhász mondandójába, hogy: Hazudik! A többiek csak megszeppent biodíszletként szemlélték az eseményeket. Olyan partizánakció volt ez, mint amilyeneket a Momentum Mozgalom vidéki körútján hajtottak végre „magányos elkövetők”, hogy megzavarják az „olimpiagyilkos” pártrendezvényeit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.