2017. március 13., hétfő

ITT A MOMENTUM ÜGYNÖK-VIDEÓJA KIS MAGYAR MUTYIMESÉVEL

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2017.03.13.


„Az ügynökakták nyilvánosságra hozása nélkül nem fogjuk tudni megtisztítani a közéletet és egyszer s mindenkorra lezárni végre a rendszerváltást” – így hangzik a Momentum Mozgalom fő üzenete az ügynökaktákkal kapcsolatban, amelyhez videót is készítettek.

A Momentum blogjának, az XYZ-nek a videójában magyar hírműsorokból idéznek az ügynökaktákkal kapcsolatban, valamint Schiffer András volt LMP-s képviselő egyik parlamenti felszólalást, amelyben arról beszélt, hányszor próbálta meg addig parlament elé vinni az állambiztonsági múlt feltárásáról szóló törvényt, sikertelenül. Egy bábmesét is készítettek a magyar mutyiviszonyok szemléltetéséhez.

A videóban elhangzik a Momentum három fő követelései az ügynökaktákkal kapcsolatban: az első az, hogy az orosz-magyar kapcsolatok segítségével szerezzenek meg minden érintett aktát, ami megvan még Oroszországban, tegyenek minden érintett iratot nyilvánossá illetve online kereshetővé, valamint ne kerülhessen állami pozíció közelébe senki sem ezután, aki valamilyen formában is részt vett a besúgórendszer működésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.