2017. március 30., csütörtök

MAGYARORSZÁG EGY EMBERKÉNT KIÁLLT A CEU MELLETT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Föld S. Péter
2017.03.29.



Alighogy kiderült, hogy milyen aljas és nemtelen támadásra készül a magyar kormány a Közép-európai Egyetem (CEU) ellen, a magyar oktatási ágazat egy emberként a megtámadott intézmény mellé állt. Az összes magyarországi egyetem rektora aláírta azt a közös közleményt, amelyben követelik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azonnal vonassa vissza a CEU ellehetetlenítését célzó törvényjavaslatot, büntesse meg a felelősöket, és haladéktalanul kérjenek bocsánatot Soros Györgytől, valamint a hazai oktatási ágazatban résztvevő tanároktól, diákoktól, és az összes egyetem valamennyi dolgozójától.

Az összes pedagógus szakszervezet közös fellépéssel sztrájkot hirdetett, s kijelentették, hogy addig egyetlen magyar egyetemen sem lesz tanítás, ameddig a kormány nem vonja vissza ezt a primitív, bunkó javaslatot. A Tanítanék mozgalom is feléledt tetszhalott állapotából, s bejelentették, hogy mostantól minden tanár és diák csíkos ingben jelenik meg az iskolákban.

Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki egykor maga is a CEU-n szerzett diplomát, sírva állt ki a sajtó munkatársai elé, s közölte: nagyon megviselte ez az ügy, nem hitte volna, hogy Orbán Viktor utasítására ilyen alávaló és gyomorforgató módon meghurcolják azt az egyetemet, ahol egykoron ő maga is a rengeteg tudást szívott magába. Olyan tudást kapott a CEU-n, amelyet utóbb visszaadott a magyar embereknek, nemzetének, hazájának. Kijelentette, hogy azonnali hatállyal lemond a kormányszóvivői pozíciójáról, mert bár neki, amint azt sokan tudják, igen vastag bőr van a képén, ezt az alávalóságot már ő sem tudja tovább képviselni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.