2017. március 11., szombat

TUDOM, FOGJAM BE A POFÁMAT, HISZEN MOST IS ÍRHATOK ÉS NEM TÖRDÖSTÉK EL EGYENKÉNT AZ UJJAIMAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.03.10.



...Igen, így kezdődik. Mindig így kezdődik. Egy azonban, vastagon szedve, befejezetlenül hagyva. Minden alapjog védendő, azonban amely alapjog gyakorlása veszélyezteti, vagy akár csak kínos helyzetbe hozhatja a hatalom aktuális birtokosait, talán nem annyira védendő.

Mindenkinek jogában áll véleményt nyilvánítani, azonban nem mindig, nem mindenhol. Ahol és amikor a miniszterek elnöke jelen van, ott és akkor talán nem kellene.

Így lehet haladni lépésről lépésre, rakosgatni egymás mellé az azonbanokat. És a végén természetesen nem a diktatúra van, hanem egy olyan virágzó, szabad, demokratikus rendszer, amelyről a lomniczizoltánok álmodnak. Egy csodás rendszer, melyben mindenki boldogan él, azonban mindazok, akik nem a központilag megszabott módon gondolkodnak, akik nem tapsolnak akkor, amikor tapsolni kell és nem ünnepelnek, amikor az van parancsba adva, akik merészelnek mást gondolni, mást mondani, mint amit a hatalom előír, azokra kutya idők jönnek.

Most még csak itt tartunk. Az előre bejelentett intézkedésnél és az ügyvédi gondolatmenetnél, hogy nem is annyira rossz dolog az alkotmányos jogok korlátozása, ha a hatalom érdekei úgy kívánják. Azonban március 15.-ig van még öt teljes nap. Ha a törvényeket addig nem is lehet már megváltoztatni, elég hazafit fel lehet hergelni annyira, hogy a kisajátított kormányünnepen pofán verjék a juhászpétereket. Természetesen szigorúan demokratikus módon, a hazaszeretet, a keresztényi gondolatok és a jobboldaliság nevében.

Nem tudom, van-e még lejjebb, de félek tőle, hogy hamarosan megtudom. Mindig ez történik, amikor egy ostoba, gyáva és gyenge rendszer rettegni kezd a bukástól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.