2017. április 14., péntek

SKATULYÁBA ZÁRT CIVILEK - AZ ILLIBERÁLIS ÁLLAM BŰNBAKJAI

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: OrianaF
2017.04.13.



Hiába hajtogatják, hogy nem folyik boszorkányüldözés a liberális szellemiség ellen, mikor Orbán 2014-ben maga jelentett háborút a civil szervezetek ellen. Most pedig itt van a civileket vegzáló törvény, amely megbélyegezné azokat a szervezeteket, amelyek külföldről fogadnak el pénzt. Mindezt olyan indokokra hivatkozva, amelyekben a törvény egyáltalán nem segít. Egyvalamire azonban jó: hogy kontroll alatt tartsa és megnehezítse egy csomó szervezet működését
A törvény ellen tegnap tüntettek a Hősök terén.

Illiberális állam
A CEU ellehetetlenítését célzó törvényt a magyar kormány igyekszik azzal védeni, hogy az nem a liberális szellemiség ellen van, szó sincs boszorkányüldözésről. Akinek kétségei támadtak a Fidesz érveit hallgatva, az emlékezzen csak vissza, mikor néhány hónapja Németh Szilárd a civilek eltakarítását szorgalmazta.
Ez olyannyira célja a kormányzatnak, hogy maga Orbán Viktor jelentette be a 2014-es beszédében: „Ha újjá akarjuk szervezni a liberális állam helyett a nemzeti államunkat, akkor világossá kell tenni, hogy itt nem civilekkel állunk szemben, nem civilek jönnek velünk szemben, hanem fizetett politikai aktivisták, akik külföldi érdekeket próbálnak Magyarországon érvényesíteni”.
Külföldi érdekek ide, vagy oda, a Závecz Research kutatása szerint háromszor annyian féltik az országot a kormányközeli oligarcháktól (77 százalék), és majd kétszer annyian az Orbán-kormánytól (51 százalék), mint a civil szervezetektől (28 százalék).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.