2017. május 5., péntek

ADÓBUHERA, PARASZTVAKÍTÁS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.05.04. 


Közelednek a választások, itt az ideje, hogy kiderüljön, hogy mienk minden kormányok legjobbika, nem is szólva a Kedves Kormányosról, aki éppen félúton tart a kormányosból a kormányzóvá válás felé, de ehhez ma még kell egy választási győzelem.
Így aztán elindulnak a népszerűségnövelő intézkedések, a kormány úgy szórja a pénzt állampolgárai közé, mint gazdasszony a kukoricát kedvenc libája elé, tegyük hozzá, hogy a céljuk hasonló, mindketten le akarják vágni azt, akinek ma kedveskednek.
A népszerűséget úgy lehet növelni, ha adókedvezményekkel és támogatásokkal kedveskednek a gyanútlan áldozatoknak, továbbá adnak valamit a nyugdíjasoknak is, akik még mindig pofátlanul sokan vannak, kétmillióan szívják el a levegőt szerető gyermekeik elől.

Talán kezdjük velük.
A legjobb trükk az, ha azt adjuk oda kegyként, ami egyébként is jár nekik.
Szeretett kormányunk itt csapdába esett, hiszen a nyugdíjak reálértékének megőrzése érdekében abban érdekelt, hogy minél kisebb inflációt mutasson ki, és minél később fizesse ki valóságosan a kötelező nyugdíjemelést a nyugdíjasoknak, mégis, most jó lenne barátságos hangulatba hozni az érdekelteket.
Ennek kissé ellentmondani látszik, hogy idén az elemzők kettő és három százalék közöttire prognosztizálják a pénzromlást, de van elemző, aki három százalék felettire tippeli.
Törvény szerint a nagykeservesen másfél százalékosnál valamivel többre feltornázott év eleji kifizetés és a valóságos emelés közötti különbség kifizetésére novemberben kell sort keríteni, csak hát az infláció addig sem pihen, a nyugdíjas meg azt érzi, hogy egyre kevesebbet kap a pénzéért, ezért aztán most bölcs uraink előre akarják hozni az emelést, vagy annak egy részét.
És meghirdették, hogy majd jön a választási alamizsna is, egyösszegben-jósokpénz, már nem Mészáros Lőrinci értelemben, hanem Julcsa néni léptékének megfelelően, akár öt zacskó csirkefarhát értékében is...
Arra azért rettenetesen vigyáznak, hogy az öregségi nyugdíjminimum összege ne emelkedjen,
jóllehet mindenki tudja, aki ebben illetékes, hogy a 28500,- Ft-ból legfeljebb éhen lehet halni.
Viszont a nyugdíjat évente emelni kell, és a nyugdíjminimum emelése viszi magával azokat a támogatásokat, melyek mértéke - például a Gyes-é - a minimálnyugdíjhoz van kötve.
Kíváncsi vagyok, hogy a javaslat, mely szerint a minimálnyugdíj összege legyen ötvenezer forint, vajon átmegy-e a Parlamenten, és lesz-e annyi esze az ellenzéknek, hogy erről név szerinti szavazást követeljen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.