2017. június 23., péntek

COMBI HANNA ÉS A BONYOLULT PÁRTVISZONYOK

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.06.23.


Legyünk egészen biztosak abban, hogy akit ma, mástól és ezáltal elérhető előnyök reményében gyalázunk, arra nem lesz holnap sem szükségünk.

- Hallod, gyerek, hallod, adjad át gyorsan a helyet az idős hölgynek! - a villamos legutolsó ülésén ülök, háttal a kocsi nagyjának, mikor valaki elkezdi csapkodni a vállam, a fenti mondat kíséretében. Mögülem érkezett, nem láttam. Megfordulok. Ó, hiszen őt ismerem! Terebélyes, fiatal nőszemély, csiricsáré ruhában, paradicsomszőke hajjal, igen, hát visszatért a Combino Honthy Hannája! Jó ideje követem szerepről-szerepre, az egyik legmeggyőzőbb erejű drámai színésznő, aki valaha feltűnt Budapest tömegközlekedési vonalain. És ismét alakít!

Felejthetetlen volt például A sánta bagoly című egyfelvonásosban, amikor jobb vállára billentett fejjel, egyúttal bal lábát húzva ment végig a villamoson, a jelzett ízületi bántalmakra hivatkozva pénzt kérve. Ez a kór kizárólag tömegközlekedési eszközökön jelentkezett nála, ugyanis egyszer láttam, amint csoszogás után leszállva, az Oktogonnál a megállóban már fitten, egyik kezével zsebből szotyolázott, a másikkal pedig szimultán, hatalmas pofonokat osztott ki élettársa sérelmére, erős felindulásból, szóváltásba keveredve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.