2017. június 19., hétfő

CSAK AZ IDIÓTÁK TÉTLENEK

ÁTLÁTSZÓ 
- FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.06.19.


Túl sokáig hagytuk, hogy a pártok, politikusok alakítsák kizárólag a közéletet, ezért elkanászodtak. Vissza kell venni az állampolgároknak az irányítást, hogy a képviselők képviseljenek, a miniszterek pedig azok legyenek, amit a szó jelent: szolgák.

Az idióta szót az ókori görög demokráciában azokra használták, akik nem vesznek részt a közügyek intézésében. Egy európai kutatás szerint a magyarok kétharmada elszenvedi csak az eseményeket, és csupán egytizedünk az aki valós alakítója is a közügyeknek. Ezzel az európai ranglista végén kullogunk.

A Fidesz ezt az apátiát és tehetetlenséget használja ki, hogy az uralmukat kiterjesszék egyre több területre. Lerohasztják az egészségügyet, de őket ez nem érdekli, mert magánkórházakban járnak. Lezüllesztik az oktatást, de ez őket nem érdekli, mert külföldi magániskolába járatják a gyerekeiket. Az sem érdekli őket, hogy nem lehet megélni egy átlagos fizetésből, mert ők csak milliárdokban számolnak, nem ezresekben.

Tisztelet a kivételnek, de politikusok java része nagy ívben tojik ránk.


Ennek az a következménye, hogy egy friss kutatás alapján az egy főre jutó fogyasztás tekintetében a régiónk tizenegy országa közül az elmúlt évtizedben a dobogós harmadik helyről, az sereghajtó helyre csúszott vissza hazánk. Szintén friss felmérés, hogy 1,2 millió magyar tervezi, hogy külföldön vállal munkát. Kétharmaduk gazdasági okokra, egyharmaduk politikai okokra hivatkozik.

A legtöbben pedig beletörődnek, hogy ez a világ rendje. Elmenekülnek külföldre, vagy maximum négyévente vagy szavaznak, vagy nem.

Ez nem volt mindig így, és nem is kell, hogy így legyen. A ‘48-as forradalmat megelőző reformkori közélet, és az ‘56-os forradalmat megelőző Petőfi körök példát mutatnak nekünk, hogy a kevés aktív civil ember közéleti szerepvállalása is hatalmas erőket tud megmozgatni.

A közélet vissza kell vennünk 2018-ig!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.