2017. június 19., hétfő

CSICSKATÖRVÉNY, CSICSKAPÁRT

HUPPA BLOG
Szerző: Fábián András
2017.06.17.


– Köztársasági elnöki titkárság. Tessék.

– Kövér úr vagyok.

– Ne tessék, kérem, viccelni. Köztársasági elnöki hivatal. Mi tetszik?!

– Kövér László házelnök vagyok, aranyos, a Jánossal szeretnék beszélni.

– Én magának nem vagyok aranyos, az Elnök úr pedig nem János. Tehát a köztársasági elnök úrral óhajt beszélni a házelnök úr?

– Vele. Adja végre, vagy menjek át személyesen?! Ha én oda megyek, akkor úgy megtépem magát, kisanyám, udvariasan és a női nem iránti feltétlen tisztelettel, ahogy még a faterja, az a podagrás vén tetű sem! Kapcsolja végre a főnökét, vagy kirúgassam onnan?!

– Nahát! Én 30 éve vagyok fiatal demokrata, de ekkora tahót, mint maga, még ebben a pártban sem láttam egész eddigi életemben. Mindegy, adom.

– Áder János köztársasági elnök beszélek.

– Szevasz János, Kövér Laci.

– Áder János köztársasági elnök beszélek.

– Jól van már, ne hülyéskedj itt nekem. Nem érek rá. Nem hallod, hogy a Kövér Laci vagyok?

– Az nem lehet. A házelnök úr maga mondta, hogy semmiféle per János, Jani, ilyen-olyan Jankó. Áder János köztársasági elnök beszélek. Ki van ott, és mit óhajt tőlem. Amnesztiát nem kérek, és nem adok.

– Na, jó. Az én időm drága. Tudom, hogy az elnök úrnak az aláíráson kívül semmi dolga, de nekem ennél kicsit több jutott pártfeladatul. Azért hívtalak elnök úr, mert ezt a vacak 2/3-os törvényt, aminek csak a hatályba helyezési záradéka került elfogadásra, vissza kéne dobni, de íziben.

– Azt hittem, hogy az egy olyan vicclap volt. Höhöhö. Azt már ki is dobtam. A papírkosárba, természetesen.

– Jézus ereje! Te most tényleg nevettél? Úgy értem – Ön. Na, mindegy! Küldje vissza második olvasatra a háznak azt a törvényt, elnök úr!

– Miért? Elsőre nem tudták elolvasni? Hiszen két sor volt az egész. Elég hülyén is nézett ki. Címsor. Egy csomó üres pont és egy hatályba helyezési záradék. Mondtam már, hogy Áder János köztársasági elnök vagyok?

– Jól van, jól van…

– Ne szakítson maga engem félbe. Még a végén rám ver valami büntetést. Nagyon rászokott maga erre büntetőbíráskodásra! Nem is tudom, hogy mit csinálhat azzal a sok pönáléval. Mire költi? Gránátvetőre? Különben is kiadtam egy közleményt „A burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó jogszabályt Áder János köztársasági elnök csütörtökön visszaküldte a Háznak, mivel álláspontja szerint a normaszöveg ellentmondásos, értelmezhetetlen és végrehajthatatlan rendelkezéseket tartalmaz.” Maga nem olvassa az én kommünikéimet? Áder János köztársasági elnök vagyok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.