2017. június 14., szerda

FORTÉLYOS FÉLELEM IGAZGAT: KÜLFÖLDI ÜGYNÖKNEK BÉLYEGEZTÉK A MAGYAR CIVILEKET

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.06.13.


Nem puskatussal verik be a civilek ajtaját és hurcolják el őket a TEK-esek: egyszerűen extra adminisztrációval, megbélyegzéssel és más apróságokkal lehetetlenítik el olyanok munkáját, akik valóban az elesetteken és a kisemmizetteken próbálnak segíteni. A Fidesz szerint mostanra mindenki más hazaáruló lett, azok a civilek is, akik a mozgássérült gyerekeken segítenek. Persze, a CÖF kivétel


Megszavazta a Fidesz–KDNP a mindenki által „civiltörvénynek” nevezett törvényt a parlament keddi ülésén. (Valójában helyesebb lenne a „külföldi ügynök törvény.”) Az Index részletesen beszámolt arról, hogy a civil szervezetek megbélyegzésére alkalmas és izraeli, ill. orosz mintára megalkotott szabályozás ellen az Európa Tanács is kifogást emelt, de végül 130 igen, 44 nem és 24 tartózkodás mellett fogadta el a törvényhozás.

Korábban írtunk arról, hogy

Kik azok a civilek, akiket el kell takarítani
Ahogy kezdődött: Németh Szilárd eltakarítós mondata
Hogyan lép egyet Magyarország megint a diktatúra felé a civilek vegzálásával
Miről van szó?

Ha ön olyan szerencsés, ha az utóbbi hónapokat átaludta, vagy egy szigeten töltötte internet nélkül, elmondjuk, mi ez az egész. A hivatalosan a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvényt a Fidesztől
Gulyás Gergely frakcióvezető-helyettes,
Kósa Lajos frakcióvezető,
Németh Szilárd rezsibiztos,
Vitányi István képviselő

nyújtotta be, még április 7-én.
Ez kötelezővé teszi az évi több mint 7,2 millió forintnak (hozzávetőleg 24.000 EUR-nak) megfelelő támogatásban külföldről részesülő civil szervezetek számára, hogy a “külföldről támogatott civil szervezet” megjelölés alatt regisztráljanak és ezt a megjelölést külső kommunikációjukban minden esetben használják.

Idetartozik minden olyan nemzetközi forrás, mely nem magyar központi költségvetési szerv által koordinált. Azok a szervezetek, melyek nem teljesítik az új előírásokat, akár törlésre is kerülhetnek.

A javaslat a magyar civil társadalom ellen folyó támadássorozat egyik fő fegyvere....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése