2017. június 22., csütörtök

HORTHY VIKTOR!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.06.21.


Orbán nyíltan felvállalta Horthy Miklós örekségét, akit nagy államférfinek nevezett. Ezért hazárulónak tartom, aki nekem mától Horthy Viktor.

Látom a rokonságot Horthy Miklós és Orbán Viktor között. Mert ahogy Horthy Miklós államférfiúi bölcsessége és szövetsége a nem kevésbé tehetséges Adolf Hitlerrel, erkölcsi és történelmi romhalmazzá, a nagyhatalmak játékszerévé tudta tenni Magyarországot, úgy csinál Orbán Viktor hazájából Horthy nyomdokain haladva, Vlagymir Putyin stratégiai partnerekén (köz)munka alapú, illeberális, gyűlölt és kiközösített, a nyugati értékrenddel szembe forduló, „erős és büszke európai országot”

Nem én fogom rá, hogy példaképe Horthy. Ő mondja nyíltan és vállalja büszkén. Cinikusan hozzátéve, hogy Horthy akkor is nagy államférfi számár, ha a fehérterrortól véres kezei között Magyarország a trianoninál is kisebbre tudott zsugorodni, és az ország fiataljainak tömegeit küldte halálba. Százezreket a frontokon és hadifogságban áldozva fel a semmiért, másokat megfosztva állampolgári és emberi jogaiktól, munkatáborokban, haláltáborokban veszejtve el embertelen módon.

Horthy Viktorral képes a magyar zsidóság számos, de inkább legtöbb szervezete egy asztalhoz ülni, hajlandó a pénzét elfogadni. Némelyek politikusként kezelik, benne szövetségest, támogatót keresnek. Ez visszataszító és a holokauszt áldozatainak szembe köpése. Ahogy szégyen és gyalázat az is, ahogy a magyarországi roma társadalom tűri, hogy Farkas Flóriánok háborítatlanul tetszeleghessenek Orbán Viktor udvari cigányának ócska szerepében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.