2017. június 20., kedd

MINDEN SZABÁLYOS: LE LEHET ADNI A HÍRADÓBAN, HOGY 11 ÉS 15 KÖZÖTT NAPOZZ ÉS NE HASZNÁLJ NAPTEJET, MERT RÁKKELTŐ

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: zero
2017.06.19.

Először a Riport bolondult meg, akik háborút indítottak a józan ész ellen, amikor több napon keresztül több cikkben arról győzködték az embereket, hogy a naptejek rákot okoznak, ne használjon senki ilyet, és mindenképpen 11 és 3 óra között kell napozni, mert akkor kapja meg a D-vitaminból a legnagyobb adagot.

Az Áltudományos Bőrrák Expresszre a kedvenc kretén pajtásuk, a TV2 Tények pattant el melléjük, akik leadták ezt a riportot:

Mostantól nem tilos 11 és 15 óra között a napra menni. Ezt állítja egy magyar kutató. Szendi Gábor szerint ekkor tudja ugyanis a szervezet a legtöbb D-vitamint előállítani. Amerikai kutatók azonban azt mondják, hogy többet ártunk a napozással mint amennyit az így megszerzett D vitamin használ. Szerintük inkább étkezéssel kellene biztosítani a megfelelő D vitamin bevitelt.

Csakhogy Szendi Gábornak annyi köze van a napozás tudományos vizsgálatához, mint nekem Mészáros Lőrincet megelőzve közbeszerzést nyerni, ugyanis Szendi programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg, pszichológus (ELTE), a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének egykori tudományos munkatársa, klinikus, a paleolit táplálkozás szakértője, a Paleolit Életmód Magazin és a Paleo konyha negyedéves lapoknak társtulajdonosa és főszerkesztője, valamint a Tények és tévhitek oldal szerkesztője...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.