2017. június 13., kedd

NEM LEPETT MEG AZ ANDORRA ELLENI VERESÉG

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2017.06.12.


Urbán Flórián azt mondja, ha Csányi maga mellé venné 1 év alatt meg tudná változtatni a magyar foci. Ebben igaza van. Tényleg. Én is meg tudnám változtatni. Te is. Más is. Csak nem feltétlenül lenne ettől jobb, hanem lehet az is, hogy még rosszabb lenne. Az igazi probléma viszont olyan, amit nem lehet az MLSZ szintjén orvosolni. Nem vagyunk futballnemzet. Lehet, hogy piszok sokan szurkolnak, nézett a labdarúgás, de van egy apró probléma ami jóval előbb eldől. 

Kénytelen vagyok azt mondani, hogy Flórián bár jobban ért nálam a labdarúgáshoz, ez nem nehéz, rosszabbul ért ahhoz, hogy a problémára megoldást találjon. Ugyanis rossz helyen kezdi keresni a probléma és az arra adható megoldás helyét.Ugyanis nem az MLSZnél kell először változtatni. Ahhoz, hogy valami is változzon hosszú távon alapvető fontosságú lenne, hogy a top tehetségek megfelelő felkészítést kapjanak, eljussanak a válogatott szereplésig, és az ott nyújtott jó teljesítmény segítsen felépíteni a karrierjüket.

Mit lát a fiatal top tehetség? Mit látnak a szülei?
  • A mindennapi tornaóra rossz körülmények között könnyen elveszi a kedvét a mozgástól.
  • Az egész napos iskola és a sok foci edzés nem feltétlenül fér össze
  • Ahol utánpótlás nevelés lenne (pl. Felcsút) ott nem feltétlenül van mellette elit iskola
  • A sikersportokban ő is lehetne sikeres. Fociban kevésbé, és nem átlátható ki kap a válogatotton keresztül esélyt kiugrásra.
  • Nincs olyan sportolói életpálya modell ami megbecsülné a sportolókat, eredményeiket általában
És hozzá teszem: Nagyon sok top csapat akadémiája sorban oldja meg olyan gyerekek honosítását, akik utána csapatnál nevelkedhetnek, ott nőnek fel. Így a kis országok is vonzó alternatívát tudnak nyújtani sok szegény országból érkező fiatalnak, mert vagy top játékos lesz belőlük vagy nem, de az EU területén belül nőhetnek fel, jó oktatás kapnak, költőpénzt és ezzel esélyt egy jobb életre. Itt viszont nem lesz a 6 éves Aliből Puskás Kölyök, vagy Fradi Sasfióka, vagy semmi más, hanem csak leköpött migráns. De a brazil bádogvárosokból toborzott Nelsinho is a büdös cigány jelzőt kapná meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése