2017. június 30., péntek

ORBÁN ÉS A NEW YORK-I RABBIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.06.29.


A New York-i rabbik közleményben háborodtak fel, amiért Orbán Viktor kormányfő ellen uszítottam. Mivel azt állítottam volna – többed magammal -, hogy a „honorable Prime Minister Victor Orben” (Sic! Erről majd később.) olyan személyeket tűr el és méltat, akik kapcsolatban voltak a náci rezsimmel.

Tiltakoznom kell. Én nem ezt írtam, a kormányfő keddi beszédét ismertetve. Elég elolvasni az írás címét, már abból kiderül, hogy egy egész focicsapatnyi New York-i rabbi téved. Az én cikkem címe ugyanis a következő: „Orbán Viktor nemzeti konzultációra hivatkozó fasiszta igehirdetése”. Tehát Orbánt nem azzal vádolom, hogy olyan személyeket tűr meg és méltat, akik kapcsolatban voltak a náci rezsimmel, (bár ezt és sem tartanám szép dolognak) hanem azzal, hogy fasiszta igét hirdetett kedden mély hipnózisba esett hívei előtt Budapesten ami – valljuk be – egészen más.

Magát Orbán Viktort tartom neofasisztának, aki az antiszemitizmus balalajkáját pengetve a hallgatókra kacsingat és közben – befelé röhögve – azt szajkózza, hogy sem ő, sem a kormánya nem antiszemita, sőt nulla toleranciát tanúsít az antiszemitizmussal szemben, megvédi a magyar zsidó közösséget. Teszi ezt druszámmal, a Fidesz 5-ös számú tagkönyvének aranyszájú birtokosával egyetértésben, akivel olyan őszinte és baráti szeretettel fényképezteti magát a Fidesz sátoros ünnepein, hogy az embernek a könnye kicsordul eme meleg (félre ne értessék) kapcsolat láttán.

Azt sem lenne szabad félreérteni, hogy a miniszterelnök úr híveinek néha antiszemita és homofób lapok olvasását ajánlja, mint a kedvenceit. Csak a kedvükbe akar járni és ismereteik horizontját szeretné szélesíteni, egyben növelni azok számát, akiktől aztán meg kell védenie a magyar zsidó közösséget és akikkel vállvetve a migránsok ellen is felléphet, midőn ezzel is a magyar, mit a magyar, az Európa zsidóságát védi, a migránsokkal behurcolt antiszemitizmustól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.