2017. június 10., szombat

ORBÁN MÁR ÁPRILISBAN VÁRTA, HOGY KITÖR A FORRADALOM

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.06.09.


...A magyar miniszterelnöknél kevesen voltak gyorsabban és alaposabban tisztában azzal, hogy a CEU-törvénnyel túllőtt a célon. Mindössze az amerikai diplomáciát akarta a sarokba térdepeltetni, erre már a legelső CEU-párti tüntetésnél, a törvény beterjesztése után attól kellett tartania, hogy utcai lázadás tör ki, hogy megfosszák a hatalmától.

Hogy Orbán emiatt aggódott, arra az utal, hogy az első CEU-s demonstráció alatt Rogán és Pintér miniszterek vasárnap délután öttől éjjel kettőig ültek az ORFK központjában várva, hogy történik valami.

Rogán Teve utca félnapjáról onnan tudunk, hogy a jobbikos Mirkóczki képviselő érdeklődött ezzel a kérdéssel (pdf) a Miniszterelnöki Kabinetirodán, ahonnan egyenes választ nem kapott, de Dömötör államtitkár - úgyis mint Rogán helyettese - egyáltalán nem cáfolta, sőt, tagadni sem próbálta (pdf), hogy közvetlen főnöke a rendőrségen töltött egy fél vasárnapot.

Pintér esetében ez még magyarázható azzal, hogy a rendőrség irányítója. (Bár ez sem feltéttelenül indokolt: egy tüntetés biztosítására a rendőrségnek megvan a kompetenciája anélkül, hogy miniszterek fognák a kezüket.) Rogán jelenlétét viszont csak az magyarázhatta, hogy arra készültek, hogy arra készültek, hogy olyan súlyú döntéseket kell meghozni, amit csak Orbán vagy a politikai helyettese, Rogán tehet meg.

Orbán meg mégse tölthet egy hétvégi napot a rendőrségen ülve. De Rogán - sőt, talán Pintér - se tenne ilyet magától. Erre utasítani kell őket. És csak egyvalaki utasíthatja.

Nem pusztán egyszerű rendbontásra készültek, hanem szervezett és átfogó lázadásra. Puccskísérletre. Narancsos forradalomra.

És ez még nem is az a tüntetés volt, mint a törvény elfogadása utáni, amelyiknél a Fidesz, a kormány és a propagandájuk azt állította, hogy a Soros repülővel és buszokkal szállított a tüntetésre 80 ezer embert. Arról nem tudunk, hogy akkor is a Tevében ültek-e, de az előzmények ismeretében valószínű, hogy igen.

A tüntetők büszkék lehetnek: egy teljes kormány követte az eseményeket, és várta a fejleményeket lélegzetvisszafojtva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.