2017. június 7., szerda

PSZICHOLÓGUSKAMARA: RECEPTRE?

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.06.06.


...Ellentétben azzal, amiért jó lehet a pszichológusokat, illetve klinikai kollegáikat, a pszichiátereket ellenőrzés alatt tartani. Ilyen olyan kamarákkal. Például. Ha másért nem, akkor azért, mert az egyik veretes elméletekkel szolgálhat arról, hogy miért rendelkezik valami sajátos lelki alkattal az, akinek nem tetszik Orbán rendszere. A másik, ennek alapján máris siethet, és megtámogathatja azt, hogy miért lenne jó a fent nevezetteket kezelés alá vonni. Mert nyilvánvaló, hogy csak hülye lehet, akinek nem tetszik Magyarország, mint hűbéri birtokrendszer. Orbánia vezérlő csillagának a személyes birtokaként. Márpedig ebben az esetben az illető saját személyes érdeke, a társadalom érdekéről már nem is beszélve, hogy megfelelő beutalókkal a megfelelő lelki tanácsadók kezébe helyeződjék a sorsa. Az pedig csak természetes, hogy ezt olyan intézményekben kell majd megoldani, ahonnan nem lehet csak úgy, ki és bejárkálva, megzavarni a terápia sikerét.

Aki némileg ismeri a történelmet, az azt is tudja, hogy volt olyan ország, és volt olyan korszak, ahol, és amikor haladó hagyományt teremtettek ezen a téren. Annyira, hogy talán sosem lesznek pontos számadatok az egykor baráti Szovjetunióban kényszergyógykezeléssel diliházba zártak pontos létszámát illetően. Mármint azok létszámát illetően, akiknek a kórtünete nagyjából összefoglalható volt azzal, hogy nem tetszett a rendszer. Az is valószínű, hogy ehhez kétségtelenül olyan elmekarbantartó szakapparátus is kell, amelyik mindezt végrehajtja. S, ha kell, akkor „lepapírozza”.

Csak aztán a végén ki ne derüljön, hogy a Paks II terveit, pénzügy számításait tartalmazó keleti dossziéban, az egykori Szovjetunió ezirányú tudásbázisának néhány lapja is megbújik. Ami kapóra jöhet abban az esetben, ha a választások eredménye túl szorosra sikerülne. Miközben addig sem kell esetleg Orbán, ki sem töltött, látleleteivel foglalkozni. Sem a lelki működés, sem a terápia szempontjából. No, meg Balogéval sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése