2017. június 10., szombat

REMÉLEM, FINOM VOLT A SZÁJBATEKERT ÜNNEPI VACSORA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.06.10.


...2017. június 9-én, pénteken Áder Bajszos János, államelnöknek csúfolt fideszes pártkatona és kedves neje, Herczegh Anita tiszteletvacsorán látta vendégül a 80. születésnapját ünneplő ’56-os halálraítéltet, Wittner Máriát, a Fidesz egykori parlamenti képviselőjét és az UFÓ Magazin lelkes olvasóját.

Tudom, hogy ez csupán egy ártatlan és teljesen véletlen egybeesés, ami szóra sem érdemes, de azért én most kivételesen szóra méltatom. Akkor is, ha teljesen világos volt már tegnapelőtt is: az immár második mandátumát töltő, a Donald Trump által felrúgott klímaegyezmény és a magyar közbeszéd állítólagos lezüllése okán (amelynek szóvá tételekor nem kívánta ő közjogi méltatlansága porciózni a kormány- és az ellenzéki pártok felelősséget, pedig kurva jó lett volna egyszer a büdös életben kiegyenesíteni azt a hajlott gerincet) szemet forgató aláíróberendezéstől nincs mit várni.

A maga szánalmas kiszámíthatóságával együtt szégyen ez az ember, és ahogy elnéztem a 80 éves Wittner Mária társaságában készült fotókat, a közoktatás újabb gyomorszájon rúgása, az oktatási rendszer legkiszolgáltatottabbjainak falhoz állítása fölött érzett dühömet nem tudnám véka alá rejteni, akkor se ha akarnám.

Anélkül, hogy elvitatnám Wittner Mária ’56-os forradalomban játszott szabadságharcos szerepét, anélkül, hogy megkérdőjelezném a hosszú börtönévek sérelmeit és szenvedéseit, annak a fröcsögő, átkozódó gyűlöletnek, amivel ez a feneketlenül ostoba, mártíromságát maga előtt pajzsként toló, abból évtizedek óta jól megélő forradalmár a közéletet mérgezi, annak baszottul nem lenne keresnivalója a Sándor-palota ünnepi vacsorája körül. Nem hogy tiszteletet nem érdemel, semmit nem érdemel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.