2017. június 30., péntek

TGM: AURÓRA

HVG ONLINE
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2017.06.29.


A baloldalt elkergették a falig. Kész, nincs hová menekülni. Már csak az esélytelen ellentámadás marad. Vélemény.

Ezek bezáratták az Aurórát.

Nem ismétlem meg a híreket, mindenki olvashatta itt meg itt – az egyik utolsó baloldali helyet csukatták be ezek, ahol a baloldali ifjúsági szubkultúra fröccsözött, vitatkozott, ülésezett (talán füvezett is egy kicsit, mint még száz kocsmában meg kerthelyiségben csinálják városszerte a lányok és a fiúk) vagy csak üldögélt. Az Auróra lett volna a Pride egyik bázisa; látjuk, hogy ezek az egyenjogúságért vonulók és a neonyilas huligánok közül kivel tartanak.

Összesen még egy balos hely van Budapesten, ahol egymás között lehetünk, és ahol nem szállnak rá durván a férfi kísérő nélkül beállító nőkre. Mint ahogy szokták ezek.

Nem mondom meg, melyik az és hol van, mert ezek még bizonyítéknak vagy minek nézik, és még azt is bezáratják – de amúgy is valószínűleg megszüntetik valahogy.

Ezek.

Ezerszer elmondták már, hogy elég, elég, elég – én is –, amikor a rendőrségük előállította a Norvég Alap munkatársait, amikor megszavaztatták a civil társadalom elleni NGO-törvényt meg korábban a CEU-törvényt, meg amikor eltaposták a Népszabadságot, amikor megszüntették a fontos kulturális folyóiratok többségét, amikor átadták a magyar művészeteket a „Magyar Művészeti Akadémia” nevű dilettáns gittegyletnek, amikor gyakorlatilag megszűnt az OTKA meg az NKA, amikor szétverték az akadémiai kutatóintézeteket… hogy elég, hogy ez így nem mehet tovább, hogy ezekmegszüntetik a magyar értelmiséget – MOST csak erről beszélek, nem mintha a Tesco dolgozóinak a készülő tiltakozása kevésbé fontos lenne –, s nélküle (összes hibáival és bűneivel együtt) minden még sokkal nehezebb lesz Magyarországon.

Elég, elég – mondtuk, ezek ezt már nem merik, ezek ezt már nem tehetik, ezekbele fognak bukni ezekbe a disznóságokba.

Persze nem történt semmi, és ezek épp úgy virágzanak, mint bármikor, sőt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.