2017. július 11., kedd

EBBE MÉG EGY RINOCÉROSZ IS BELESÁPADNA - A FIDESZ OLYAN POFÁTLAN, HOGYAZ JÖVŐRE ÉRETTSÉGI TÉTEL LESZ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.07.10.


Az állampárt a bizonyság arra: az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég. Most épp - még mindig - Botkára szálltak rá, követelve a vagyonosodása feltárását. Helyes, szívesen olvasnánk arról is, miként a narancslovagokéról.

Erre - sajnos - nem írtak ki nemzeti konzultációt, csak közvélemény-kutatást rendeltek: a szegediek akarják-e tudni, honnan van Botka László polgármesternek mindenféle luxustárgya. És a meglepő végeredmény: bizony, a szegediek többsége akarja tudni. Fordított esetben, ha mondjuk a Mészáros Lőrincz százmilliárdjairól, ezer hektárnyi földjéről, jachtjáról lenne szó, máris azt harsognák: az emberi irigységet igyekeznek felhergelni egy tisztes vállalkozóval szemben. Noha közvélemény-kutatás bizony itt is akad: a magyarok 94 százaléka gondolja úgy, hogy Orbán intézte a felcsúti gázszerelő százmilliárdjait. És még a fideszesek 86 százaléka is így gondolja. Igaz, ez nem 99 százalék, de a kutatás nem is került milliárdnyi adóforintba. Csak az eredmény: az állami támogatások, az adóforintokból fizetett közbeszerzések, az uniós források gátszakadás szerű áramlása a strómannak semmiképpen nem nevezhető, tehetséges gázszerelőhöz, aki amúgy komplett cégbirodalmat felejtett ki a vagyonnyilatkozatából.

Ahogy kíváncsian olvasnánk Matolcsy Ádám, jegybankelnök-fi vagyonosodásának történetét is, a bútorgyártól az Origóig címmel. Bőséggel jutna benne fejezet az elnyert közbeszerzéseknek is.

És persze hosszan lehetne sorolni a fideszes vagyonnyilatkozatokból kifelejtett kisebb-nagyobb ingó- és ingatlan vagyonelemeket. Rogán Tóni nyaralójának tízmilliós ráncfelvarrását és a magától növekvő lakásáról. Ahogy a Szijjártó szülők is érdekesek lehetnek a százmilliós családon belüli kölcsönnel fiacskájuknak. No meg a Lázár sarjak pesti ingatlanjai. Nem árt korán kezdeni - hogy legyen az emberből valaki. Már az óvodai jelük is közbeszerzés.

Nagyon hasonló a folyamat a Jobbik plakát-ügyében is. Amiről kiderült idő közben, hogy kismiska ahhoz képest, amennyi kedvezményt a Fidesz kapott az akkor még jó oligarcha Simicskától. Gyenge kezdő itt mindenki, akit nem Viktor és Lajos okított ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.