2017. július 9., vasárnap

NAPI EGYPERCES: "A HAZA NEM LEHET ELLENZÉKBEN"?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.08.


Az örökös miniszterelnök nem véletlenül mondta 2002-ben, a választási pofon után, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Az elmúlt, több mint hét évben mindent a saját képére alakított. Szava maga a törvény, egy személyben dönt mindenről. Kegyéért sorban állnak, hatalma napjainkban megingathatatlannak látszik. A jövő évi választások tétje, hogy diktatúrában, vagy szabad, európai országban kívánunk élni. A fülkékben mindenki egyedül lesz, nem fogják senkinek a kezét. Orbán hatalma is megdönthető a szavazófülkékben.

A tegnapi egypercesben arról bátorkodtam írni, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke úgy bánik a közpénzzel, mintha a sajátja lenne. Ellenőrzés sincs, hisz’ mindenütt a Fidesz pártkatonái ülnek. Az igazságszolgáltatás pedig minden olyan korrupció-gyanús ügyben sunnyog, ahol fideszes érintettség lehet. Koncként odadobták nekünk az igen korlátolt szellemi képességűnek látszó Voldemort nagyurat. Valószínűleg az az ügy is szépen eltűnt volna a süllyesztőben, ha valamilyen eddig ismeretlen forrásból a lehallgatási jegyzőkönyvek nem jutnak el a 168 óra című hetilap újságírójához. Utána már nem lehetett a történteket eltussolni, mismásolni. A nyilvánosságra került iratok alapján, megállhat a költségvetési csalás kísérletének alapos gyanúja.

„Természetesen” a nyomozó hatóság kínosan ügyelt arra, hogy ne járjon a Fidesz számára kínos ügy végére. Valahol, valakik leállíthatták az eljárást, így nem tudni, kik is lehettek a „nagyúr” minisztériumi segítői. A jegyzőkönyvek alapján említett keresztnév nem volt elég arra, hogy kiderítsék, ki az a titokzatos Tamás, aki az illetékes tárcától segíthette a százmilliók lenyúlására készülőket. Nem vagyok szakember, de azt gondolom, igen egyszerűen – a telefonbeszélgetések ellenőrzése alapján – el lehetett volna jutni magasabb körökbe is. Kizártnak gondolom, hogy Voldemort uraság saját magával akart „osztozni” a 90 százalékos alkotmányos költségen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.