2017. július 23., vasárnap

OLVASÓI LEVÉL: PEDIG NEM Ő VARÁZSOLT EGY NAP ALATT GYÉMÁNTBÓL EGY KUPAC SZART

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: V. Z.
2017.07.23. 


Tehát az úgy van, hogy ha egy híres, neves repülőgépgyár kiad egy új modellt, ami műszaki hiba miatt lezuhan, akkor a légitársaság és a gyár rögvest azt állítja, hogy a szerencsétlenségben elhunyt pilóta emberi mulasztása okozta a tragédiát. Teszi mindezt azért, hogy ne lehessen őket felelőssé tenni, és ne kelljen kártérítést fizetni a családtagoknak!

Ugyanez a helyzet hajóbaleset, avagy vonatszerencsétlenség esetén is.

Nem állítom, hogy soha nem hibás a pilóta, vezető, kapitány. Azt viszont ki merem jelenteni, hogy sokkal többször próbálják rájuk kenni a dolgot, mint amennyiszer annak valós alapja lenne.

Aztán jön egy hosszú procedúra, ahol bíróságon próbálják tisztára mosni a sofőr becsületét, néha több, olykor kevesebb sikerrel. Jó példa erre a valós eseményeken alapuló Sully-csoda a Hudson folyón című film, ahol mindenki (személyzet-utasok) életben marad, mégis a hatóság elsődleges szándéka a pilótákra kenni a balhét és a felelősséget. (Nem árulom el, hogy sikerül-e nekik. Nézd meg a filmet!)

Úgy tűnik, most is erre látunk egy sokatmondó példát.

Ez a BKK-s app 550 milliós támogatást kapott.

Ha kiderül, hogy az elkészült silány termék nem ér többet 1-2 milliónál, még eszébe juthat valakinek megkérdezni, hogy ugyan már, de mire ment el ez a pénz?!

Egyszerűbb egy jószándékú, segítőkész 18 éves fiút megrágalmazni és meghurcolni, mintha ő rontotta volna el azt, ami jó volt, és ő varázsolt egy nap alatt a gyémántból egy kupac szart.

Remélem, belebuknak ebbe azok, akik a feljelentést tették, és azok a rendőri vezetők, ügyészek akik elrendelték az előállítást, mi több, éjfélkor kommandósokkal rátörették az ajtót valakire, aki soha sem titkolta kilétét, és soha nem nyerészkedett a felfedezett kiskapu segítségével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.