2017. július 2., vasárnap

ORBÁN ÉS MÉSZÁROS LASSAN MEGVESZIK AZ EGÉSZ BALATONT

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Népszava/Sztárklikk
2017.07.01.


A balatonberényi nudista kempingtől a becsődölt almádi szállodáig terjed a balatoni Mészáros-birodalom. Tucatnyi tóparti településre betette már a lábát a felcsúti gázszerelő, akiről tudjuk, hogy Orbán engedélye nélkül semmit sem csinálhat.

Ma már Keszthelyen az a mondás járja, hogy néhány foghíj kivételével szinte a város egész Balaton-partját a miniszterelnökhöz köthető "új nemzeti burzsoázia" ellenőrzi, és mostanra már alig maradt tóparti település, ahol ne lenne valamilyen "Mészáros-érdekeltség".

A szállodabizniszbe vágott bele először a milliárdos felcsúti gázszerelő-polgármester: a Hunguest-csoport felvásárlásával került hozzá az egykori balatonalmádi Ramada, mely ma már Hotel Bál Resort néven fut. A tágabb régióban, Hévízen, Tapolcán és Zalakaroson is övé lett egy-egy hotel, hogy azután a patinás, de felújítandó keszthelyi Hullám és Balaton szállók is a birodalom részei legyenek.

Keszthelynél maradva: a Mészáros-Tiborcz-köröket emlegetik az idén nyáron még nyitva tartó, de teljes átépítésre váró "SZOT-os", retró hangulatú Hotel Helikon, valamint a bezárt és egyre pusztuló Hotel Via új gazdájaként is. Kevéssel arrébb ott a vitorláskikötő, melynek tulajdonosai közül ugyan az Orbán-vő idővel kiszállt, de az emberei bent maradtak. A keszthelyi kép a Zala Kemping és Üdülőfalu bekebelezésével lett teljes...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.