2017. július 17., hétfő

ORBÁN KILÉP AZ EU-BÓL. LEZÁRJA A HATÁROKAT


AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.16.


Aki dolgozott már egy team-ben, pontosan tudja, hogy a csoportdinamika szabályai szerint kialakulnak a csoportban a különböző szerepek. Vannak, akik véleményét meg is hallgatja a vezető, vannak, akik véleményére soha nem kíváncsi. Vannak a bólogatók, akikre számítani lehet, hogy minden helyzetben igazat adnak, s vannak az idült hülyék, akik mindent azonnal kipofáznak. Mégpedig úgy, ahogyan és amilyen stílusban hallották.

Ezek egyike Németh Szilárd, aki oly mértékben azonosul a legaljasabb elképzelésekkel is, hogy nem tudja kivárni, amíg a kommunikációs csapat elkészíti a silabuszokat, kidolgozza az üzenetet, és felépíti a stratégiát, hanem elébe megy mindennek, mert nem képes magában tartani, amit megtudott, és amivel mélységesen egyetért. Előfordul, hogy előbb elmondja a nyilvánosság előtt Orbán szövegét, mint maga Orbán.

Így volt ez a CEU és a civilszervezetek esetében is, és ha valaki arra kíváncsi, hogyan gondol Orbán bármire, Németh Szilárd első megszólalásait kell figyelni, mert utána seggbe rúgják, s megmondják neki, hogy ugyanazt hogyan kell elmondani, hogy ne legyen az nyílt zsidózás, és az ellenfelek ne kapják készen a szörnyűségeket a maguk valójában, ahogy ők gondolják.

A másik ilyen “lakmusz papír” Bayer Zsolt, aki a Fidesz őszinte megmondó embere, aki azt írja, amit ezek gondolnak. Bayer olvasása már évekkel korábban hozzájuttatta a közönséget ahhoz az információhoz, hogy Orbán és a pártja antiszemita és náci. Bayer ugyanis hasonló pontossággal tükrözi és fejezi ki Orbán és társai gondolatait, mint Németh Szilárd.

Bayer egy vidéki televízióban pedig megint kikotyogta, mit gondol Orbán, és mit gondolnak ők az Európai Unióról és az uniós tagságról. Bayer azt mondta: “”Ott kell hagyni az Uniót, ezt az egész ótvaros disznóólat, ott kell hagyni a francba, le kell zárni a határainkat, azok meg ottan rohadjanak meg!” Ez szó szerint az, amit Orbán gondol az Unióról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése