2017. augusztus 12., szombat

AZ ELLENZÉK AZ ESÉLYTELENEK NYUGALMÁVAL NYARAL ÉS SZÁJKARATÉZIK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.08.12.


A jövő évi választásokat a Fidesz nyeri, ami a magyar demokrácia temetése és a magát demokratikusnak nevező ellenzék halotti tora lesz.

A nyárnak lassan vége és Magyarország befordul a jövő évi parlamenti választások célegyenesébe, de az ellenzéki oldalon az esélytelenek nyugalmával csepülik egymást a magukat demokratikusnak nevező ellenzéki pártok, pártocskák vezetői. A közvélemény kutatások azt mutatják, hogy mintegy háromnegyed évvel a voksolás előtt a Fidesz őrzi előnyét és a kérdés még mindig csak az, meglesz-e megint a kétharmad, vagy csak az abszolút többség. Orbán Viktorék 30 százalék fölötti támogatásra számíthatnak a teljes lakosság körében az MSZP 10 százalék körüli eredményével szemben. Foci nyelven 3-1 a Fidesz javára.

Németországban, ahol már idén szeptemberben az urnák elé szólítják a polgárokat, ugyancsak a jobboldali néppártok a CDU-CSU fölényét láthatjuk. Ott 40 százalék az uniópártok támogatottsága a szociáldemokraták (SPD) 24 százalékával szemben, de még 3 pártnak van 8-8 százalékos szavazótábora, míg Magyarországon a 11 százalékos MSZP mellett egyedül a Jobbik dicsekedhet hasonló népszerűséggel, a többiek inkább a futottak még kategóriában szerepelnek, kis eséllyel a bejutási küszöb megugrására. Itt tehát inkább 2-1 lehet a meccs állása, a magyar 3-1-gyel szemben. Berlinben az uralkodó vélemény szerint – mondjon is bármit Martin Schulz az SPD kancellárjelöltje – ezt a választást Merkel nyeri újra, és itt is csak a fölény nagysága a tét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.