2017. augusztus 7., hétfő

BARTUS LÁSZLÓ: TI AZ ÖRDÖG ATYÁTÓL VALÓK VAGYTOK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.08.07.


Az elmúlt napok legfontosabb történése az volt, hogy a Fidesz bejelentette: nem vesz részt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen, mert “Soros hívatta össze”. Előtte ugyanezzel az indokkal maradtak távol a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, mert azt is “Soros hívta össze”.

Az elmebetegség határát súroló kafkai világ, a legdurvább hazugság és valótlan tényállítás. Azt a látszatot kelti, mintha Soros mozgatná a magyar belpolitikát, mintha ezekhez bármi köze lenne. Mintha Orbán és a Fidesz közvetlenül Sorossal állna szemben. De az egészből egy szó sem igaz, amit a Fidesz tud, de a közvélemény szó szerint veszi.

Ez azt vetíti előre, hogy mostantól minden ellenzéki kezdeményezést, megmozdulást, NER-rel szembeni kritikát, törvényes és legitim ellenzéki tevékenységet Sorossal azonosítanak. Mostantól semmit nem lehet tenni, mert aki nem Orbán Viktor akarata szerint cselekszik, az Soros bábja. Nem Soros érdekeit szolgálják a lefizetett ügynökei, hanem személyesen Soros tevékenykedik.

Ezzel a Fidesz eljutott a “kommunikáció, propaganda, hazugság” folyamat végállomásához, a tudatos és nyílt hazugsághoz. Soros olyan, mint Orwell 1984 című regényében Emmanuel Goldstein, a kitalált ellenség, azzal az apró különbséggel, hogy Soros létező személy, amit az orbáni hazugsággé
pezet neki tulajdonít, az viszont nem létezik. Lehetne kitalált személy is...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.