2017. augusztus 22., kedd

MÉSZÁROS LEBETONOZTA A BÜKKÖT

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava
2017.08.22.


Betonteknő. Szarkofág. Monstrum. Bunker. Förmedvény. Ocsmányság. Íme néhány szó, amellyel a szilvásváradiak jellemezték a Heves megyei település központjában magasodó lovasstadiont.

Hatalmas, tájidegen betontömb töri meg a Bükk-hegység eddigi, szemet gyönyörködtető láncolatát Szilvásvárad központjában: épül Mészáros Lőrinc csaknem hétmilliárdos lovas stadionja. A beruházás része a szabadtéri létesítmény szomszédságában tavaly év végén átadott fedett lovarda, amelyről a Népszava korábban megírta: lovas szakemberek szerint annyi pénzért, amennyibe került, már egy fűtött, jó talajú versenyhelyet is építhettek volna, nem ilyen komfort nélküli, fapados, több sebből vérző, s az átadás után javításra szoruló változatot.

– A szabadtéri stadion úgy éktelenkedik ki a tájból, mint egy ronda pattanás. Amikor elmegyek mellette, elfordítom a fejem – mondja egy asszony a mozgóárus zöldséges kocsi előtt. Szavai szerint sokkal jobban járt volna a falu, ha a régi, már meglévő lovas stadiont – ami egyébként csak ötszáz férőhelynyivel volt kisebb a mostani, hatezresre tervezettől – felújítják, kicserélik a padokat meg a világítást. Mások szerint inkább egy strandfürdőt kellett volna a pálya helyére építeni, az legalább egész nyáron vonzaná ide a turistákat – hisz belőlük él a falu jó része –, lovasprogramból azonban jó, ha évente egy-kettő akad. Egyetlen pozitív véleményt hallottunk a faluban a „szörnyről”: a Szalajka-völgy bejáratánál lévő vendéglátósok egyike azt mondta, mióta épül a stadion, megnőtt a forgalmuk. – Olyan ez, mint a katasztrófaturizmus: sokan hallották milyen ronda lesz, és személyesen akarnak meggyőződni róla – mondta. Hozzátette: a korábbi stadion már az enyészeté lett, az sem volt felemelő látvány a Bükk kapujában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.