2017. augusztus 8., kedd

SZERELMESEN NÉZNI ORBÁN VIKTORRA VERSENY ÖRÖKÖS GYŐZTESE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.08.08.


Jó reggelt! Napok óta először fordult elő velem, hogy betakaróztam hajnalban. Nem ez a valami, hanem az, hogy már levegőt is lehet kapni, bár a meteorológusok szerint ez holnapra elmúlik. Kezdjünk a tegnapi nappal, mert még korán van, nem sok ideje volt senkinek hülyeségeket beszélni.

Bár ez ma sem fog megjelenni a sajtóban, én elmondom: egy kedves ismerősömmel beszélgettem tegnap, aki nemrégen ment nyugdíjba. Azt mondta, hogy úgy hitte: egy nyugdíjasnak minden nap nagyjából egyforma, de ez nincs így. Ő pont ugyanúgy utálja a hétfőt, mint akkor, amikor dolgozni járt. Szerencsére ma már kedd van, mégpedig annak is a reggele.

A tegnapi hír – kötelezővé kéne tenni a szavazást – mellé itt egy másik. Az LMP ifjúsági szervezete 16 éves korra csökkentené a választási korhatárt. Először helyi önkormányzati és EP választásokon engedné szavazni a fiatalkorúakat. Ennél talán fontosabb és a magam részéről teljes erőből támogatom is: az állampolgári ismeretek oktatását fejlesztené a párt.

Két sporthír mára. A londoni atlétikai vb-n (amit csóri angolok minden cécó nélkül, fillérekből nyitottak meg) a magyar Baji Balázs bronzérmes lett 100 méter gáton. Soha az életben futásban magyar atléta nem ért el ilyen jó eredményt, gratulálunk!

A másik sporttal érintőleges kapcsolatot ápoló hír: a felcsúti csodacsapat csodaedzője, Pintér Attila elpanaszolta a Nemzeti Sportnak, miért áll olyan pocsékul a rommá szponzorált, minden létező támogatást, segítséget és lehetőséget besöprő csapat. Egyrészt mert a bíró nem állított ki valakit, akit szerinte ki kellett volna állítani. Ami lehet igaz – nem nézek meccset, Felcsútot kiemelten nem nézek -, de szerintem alapvetően úgy készülnek egy-egy meccsre a csapatok, hogy az ellenfélnek annyi játékosa van a pályán, mint nekik. Tehát nem indokolt, hogy ez megzavarta a falábúakat. Az is baja volt Pintérnek, hogy még nem csiszolódott össze a csapat, holott sajátkezűleg ő cserélte le a komplett gárdát néhány hete. Valami baja volt az idegenlégiósokkal is, hogy túl kevés játszhat. Én hülye, eddig meg voltam győződve, hogy az az akadémia funkciója, hogy kineveljen fiatal játékosokat, nem pedig az, hogy külföldről vásároljon. Ezek szerint tévedtem. Én kérek elnézést...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése