2017. szeptember 25., hétfő

DÍSZES POLGÁROK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: MÁTYÁS GYŐZŐ
2017.09.24.


Dicséretes, hogy az oroszok már nem a spájzban, hanem a Debreceni Egyetem aulájában vannak, sőt felléptek a katedrára is.

Vlagyimir Putyin elnök akár oktathatna is, ez a lehetőség jár az univerzitás által adományozott cím mellé. „Miként hekkeljük meg az amerikai választásokat?”, vagy „Hogyan bomlasszuk az Európai Unió egységét?” – izgalmas kurzusok volnának.

Nem véletlen, hogy Putyin díszpolgárrá avatása (amit a kandidátus annyira respektált, hogy el se ment a tervezett átadásra) elég sokaknál bekapcsolta a riasztót; az egyetem négy tanszéke is elhatárolódott a döntéstől, mert – ahogyan az Alkotmányjogi Tanszék közleményében fogalmazott – „az autokraták magasztalása elfogadhatatlan számunkra, mindennel ellenkezik, amit az egyetemi szakmai munkánk során képviselünk.”

No de az se véletlen, hogy az egyetem párját ritkító rektora emlékezetes szavakkal küldte el a tiltakozókat a bús sztyeppére. „Néhány szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán az egyetemen azt mondta, hogy hűha a sajtó mond valamit, hű itt most itt a lehetőség, és azoknak, akiknek most úgy nőtt, hogy néhány dologba, néhány személlyel kapcsolatos ügyekbe hajlamosak belekötni, – ez egyébként rendben van, ezzel nekem a világon semmi bajom – elkezdtek egy hecckampányt.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.