2017. szeptember 17., vasárnap

ORBÁN KÉSZ KILÉPNI AZ EU-BÓL, A "NYUGATI LIBERALIZMUS SZELLEMI ÖNGYILKOSSÁGOT JELENT"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.09.16.


2010-ben Magyarország elveszítette az önrendelkezését, egy bűnszervezet elfoglalta és megbénította az ország függetlenségét. Magyarországon az van, amit Orbán akar, amit ő megenged, Magyarország ezen kívül nem létezik. Magyarország uniós tagsága is Orbán uniós tagságát jelenti, és addig marad tagja Magyarország az EU-nak, amíg ez a bűnöző engedi.

Ezért érthetetlen, hogy mit keres Orbán – a pénzen kívül – a liberális demokratikus Európai Unióban, ha szerinte “a nyugati liberalizmus szellemi öngyilkosságot jelentene a közép-európaiaknak”. A “közép-európaiak” alatt kizárólag magát és Kaczinsky-t értheti, mert olyan közép-európai demokratikus országok, mint Csehország és Szlovákia, nem osztja ezt a bődületes ostobaságot.

Nincs másfajta Nyugat, csak liberális Nyugat van, és nincs más liberalizmus, csak nyugati. Demokrácia csak liberális lehet, mert a demokrácia maga a liberalizmus, és fordítva. Nincs nem liberális demokrácia. A nem liberális demokrácia nem demokrácia. Az illiberalizmus a demokrácia tagadását jelenti. Ahol nincs liberalizmus, ott nincs demokrácia, az pedig nem “demokráciahiányt” jelent, hanem a fasizmus egy formáját.

Amikor a rendszerváltás után Magyarország a Nyugathoz akart csatlakozni, akkor liberális demokratikus utat választott. Az Európai Unióba való belépés a nyugati liberalizmushoz való csatlakozást jelentette. Orbánnak ez már 2004-ben sem tetszett, mert már akkor is diktatórikus álmokat dédelgetett, és tudta, hogy a liberális demokratikus Európai Unió az akadálya lesz ennek. Időközben Magyarország antidemokratikus, antiliberális, antinyugati, fasiszta ország lett, és csak azért tagja még az Uniónak, mert az ország az EU pénze nélkül csődbe menne, vagy a harmadik világ szintjére süllyedne.

Az tényleg felfoghatatlan, hogy az EU miért tűr meg egy ilyen embert, aki nyíltan hirdeti a nyugati liberalizmus elleni nézeteit. Ez a mondata azt jelenti, hogy tagadja az Európai Unió értékeit, alapokmányait, egyenértékű Magyarország uniós tagságának felmondásával. Ezt nem lehet csak magyarországi belpolitikai szövegnek értelmezni, mert Orbán gyakorlatban is elutasítja a liberális demokratikus értékeket, egész rendszere tagadja az európai normát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.