2017. szeptember 15., péntek

ORBÁN SZEMBEKÖPTE ORBÁNT, MAJD MEGNEVEZTE AZ IGAZI ELLENSÉGET

B1 BLOG
Szerző: ashwood
2017.09.14.


A magyar miniszterelnökhöz képest a szélkakas az univerzum fix pontja. Orbán országlásának egyetlen biztos pontja: bármi áron meg akarja őrizni hatalmát. Ha ehhez saját magát kell szembe köpni, az sem probléma.

Most épp attól hangos Orbán Viktor szája, hogy az Európai Unió lesz szíves kifizetni neki az déli határszakasz kerítéssel ellátásának költségeit, de legalább az állítólagos 240 milliárdos bekerülési ár felét. Merthogy e védművel ő – igen, személyesen ő – megvédte Európát a migránsáradattól. Azt most talán hagyjuk is, hogy

– 2015 nyarán rendőri kísérettel buszoztatták szervezetten a menekülteket a déli határról Ausztriába,

– Németh Szilárd szerint legalább 220 ezer menekült ment át regisztráció nélkül az országon,

– miközben 170 ezret regisztráltak ugyan, de mint kés a vajon, úgy haladtak át Magyarországon,

– a Frontex kimutatása szerint a kerítés megépítése csak elterelte a menekülteket, felhúzása után Szerbiából az ugyancsak uniós tagállam, Horvátország felé 400 ezer menekült haladt át.

Azt azonban már nem tudjuk feledni, amit Orbán a kerítés kapcsán hangoztatott lépten-nyomon 2015 őszének végén, telének elején. Mindenhol, ahol mikrofont nyomtak az orra alá - legyen az akár Brüsszel: "a határvédelem első helyen nemzeti hatáskör, mi nem adjuk át senkinek, ez a magyar állam felelőssége: a mindenkori magyar kormány felelőssége, hogy megvédje a külső határait.” Vagyis: senki nem szólhat bele, mit csinálunk délen, mert az tagállami hatáskör, úgyhogy mindenki kussoljon.

Erre most azt kell látnunk és hallanunk, hogy Orbán Brüsszelben kuncsorog pénzért - már a megvédés okán.

Hát hogy van ez? Az Európai Unió nem szólhat bele semmibe, amit ő tesz, de pénzt, azt adjon rá szekérderékkal? Bármennyire abszurd a kérdésfelvetés is, a válasz: igen. Kell-e ékesebb bizonyíték erre – a fenti példa mellett - a felcsúti kisvasút ügye. Hogy az EU itt vizsgálódni akar, mire költöttük a tagállami adókat? Na nehogy már! Mi közük hozzá? Szemét migránssimogató Soros-bérencek - ez az állítólagos felnőtt emberekből álló magyar kormány diplomatikus válasza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.