2017. szeptember 6., szerda

TERÉZ ANYÁK GYÜLEKEZETE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.09.06.


A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye

A jótékonyság világnapján tudatosítanunk kell, hogy feladatunk van a világon. Oda kell figyelnünk azokra, akik rászorulnak a segítségre. Mindannyiunk segítségére. Politikai pártként célunk, hogy minél jobban megerősítsük a karitatív szervezeteket, segítsük munkájukat, s ezzel párhuzamosan egy jól működő állami szociális rendszert is fenntartsunk. Az emléknap felidézi bennünk az éppen 20 esztendeje elhunyt kalkuttai Teréz anya állhatatos munkáját, önzetlen szeretetét, de életműve elsősorban arra irányítja figyelmünket, hogy vegyük észre a körülöttünk élők nehézségeit és tegyük meg azt, ami hitünkből fakadóan tőlünk telik. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik rengeteg erőfeszítéssel önkéntesként, ingyenes segítséget nyújtanak rászoruló embertársainknak, hiszen mind személyünkben, mind társadalmi szinten felelősek vagyunk közösségünk tagjaiért.” (MTI-OS)

Miután kitöröltem a szememből a könnyeket, csak gratulálni tudok a KDNP egytől egyig hihetetlenül önzetlen képviselőinek. Hiszen annyi jót tettek ők már ennek az országnak, hogy az elmondhatatlan. Például: bezáratták vasárnap a boltokat. Több nemes cselekedetük hirtelen nem jut eszembe, pedig biztosan van. Majd a kedves olvasók ide sorolják mindjárt, mert első az összefogás.

Nekem azért az lenne a kérdésem, hogy a Teréz anyára hivatkozó, a rászorultak megsegítéséről közleményeket irkáló párt érzékeny lelkét nem zavarja például az Iványi Gábor egyháza ellen folytatott hadjárat? Iványi egyháza számtalan rászorulón segít minden áldott nap és közben meg kell küzdenie a pitiáner, bosszúálló kormánnyal is, melynek tudtommal a KDNP is tagja.

Mit tesz a KDNP a kilakoltatott emberek védelmében? A szegényekért? Mert én nem láttam tolongani őket egyetlen alkalommal sem, amikor adományt gyűjtöttünk – vagy bárki más gyűjtött -, amikor rászoruló családokon segítünk, amikor oda lehetne állni például az idős emberek mellé, amikor felfekvés elleni matrac kellene, amikor kórházi felszerelés, ágynemű, vagy éppen ágy kellene.

Ja, hogy aki nem szokott reggelizni, az azért teszi, mert ez egy rossz szokás. És a szegény szülő rossz szülő, ezért kötelező már három éves korban óvodába adni a gyerekeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése