2017. szeptember 19., kedd

VAJNAI ÉS A HEINEKEN

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr. Sándor Zsuzsa
2017.09.18.


Vajon mi köze lehet a Vajnai Attila elleni rendőri erőszaknak a Heinekenhez? Elmondom.

Az „Európai Baloldal – Munkáspárt 2006” elnökét rendőrök teperték le a Klauzál téri piacon. Hogy miért és miként, arról mást mond a rendőrség, és mást Vajnai. Utóbbi szerint ő többször telefonált a rendőrségre, mert felháborította, hogy egy árus Hitler képpel ellátott CD-t árusít a piacon. Kérte, hogy intézkedjenek, mert ha nem, akkor spontán demonstrációt tart. Ez hatásos volt, a rendőrök kiszálltak és a járdára a „Stop Nazism” felirat első betűit festő Vajnait – némi jogelméleti vitát követően - leteperték. (Tudjuk, a járdára festés manapság főbűn minálunk, lásd a Kétfarkú Kutyapárt renitens akcióit.) A jogi vita azon tört ki, hogy a rendőrök szerint 72 órával korábban már el kell határozni és nekik bejelenteni, hogy majd 72 óra múlva „spontán” nagyon mérges leszek.

A rendőrök verziója szerint viszont ők azért alkalmaztak „testi kényszert”, mert Vajnai megtagadta, hogy igazolja magát, majd „kivonva magát az intézkedés alól” ellenszegült és a vásárcsarnokba távozott (ahol a Hitler-CD árus volt). Ezért bilincselték meg. Nem az árust. Vajnait.

A közeg alaposan megnézte ugyan a Hitler képet, de valahogy nem vette észre az ex-führer karján virító horogkeresztet. Ezért azután gyorsan le is szögezték, hogy nem történt bűncselekmény, és tessen csak nyugodtan tovább árusítgatni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.