2017. november 28., kedd

MR. TÍZ SZÁZALÉK - AZ ELNÖK KERETE UTÁN NYOMOZNAK

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: CZENE GÁBOR
2017.11.28.


Jogsértéseket állapítottak meg az Országos Roma Önkormányzatnál – tudta meg a Népszava. Az egyik homályos tétel az elnöki keret, amelyből a jelenlegi miniszterelnöki biztos több százmillió forintot osztott szét.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) törvényességi felügyeletét ellátó – korábban kifejezetten megengedő módon viselkedő – Budapest Főváros Kormányhivatala kezdi elveszíteni a türelmét. A roma testületnél folytatott felügyeleti eljárása során „mulasztásban megnyilvánuló eljárási jogsértéseket” állapított meg. Tavaly nyáron ugyanis a kormányhivatal javaslatokat fogalmazott meg az ORÖ működésével kapcsolatban, amelyeket a roma testület köteles lett volna megtárgyalni, és azokról döntést hozni.

A kormányhivatal által kifogásolt pontok közé tartozik az úgynevezett elnöki keret. 2011-ben, amikor még Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő – jelenlegi miniszterelnöki biztos – volt az ORÖ elnöke, a közgyűlés úgy határozott: a roma önkormányzat működési támogatásainak tíz százaléka az „elnöki keret alapját képezi”. A határozat kiterjedt arra is, hogy az elnök köteles félévenként beszámolni a pénz felhasználásáról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.