2017. december 31., vasárnap

VLAGYIMIR PUTYIN VÉGRE ŐSZINTE VOLT, LEGALÁBBIS ANNAK AKART TŰNNI

ZOOM.HU
Szerző: MUCHICHKA LÁSZLÓ
2017.12.30.


Oliver Stone rendező két éven át rögzített beszélgetéseket az orosz elnökkel, amely most Putyin-interjúk címmel írásban is megjelent. Összeszedtünk minden napra egy regényt, amit érdemes elolvasni az ünnepek alatt. Ha úgy tetszik: könyvek bejgli mellé. Nyolcadik rész.

Oliver Stone: Putyin-interjúk

Első mondat: „Azokra a nyugati emberekre gondolok, akik nem sokat tudnak önről, kivéve persze azt, amit a hírekben hallanak.”

Miről szól:
Ez a könyv annak az interjúsorozatnak a lejegyzetelt változata, amelyet Oliver Stone készített Vlagyimir Putyinnal 2015. június 2. és 2017. február 10. között. A rendező négy ízben járt az orosz elnöknél, összesen 9 napot töltve vele. Stone az amerikai Showtime tévécsatorna számára készített négyrészes dokumentumfilmet az orosz elnökről, The Putin Interviews (A Putyin-interjúk) címmel. Ez a kötet a beszélgetések teljes szövegét tartalmazza, a dokumentumfilmből kimaradt részekkel együtt.

Ki írta: A 71 éves amerikai forgatókönyvíró, filmrendező, (Snowden, Tőzsdecápák, Született július 4-én, Született gyilkosok) Oliver Stone.

Miért olvassam el: A beszélgetés végigmegy Putyin gyermekkorán, egészen odáig, hogy miként lett Oroszország leghatalmasabb embere. Az elnök beszél a Szovjetunió összeomlásáról és az azt követő zűrzavaros időszakról, ahol kötelességének érezte, hogy rendet tegyen a káoszban. Szót ejt röviden a korábbi szovjet és orosz vezetőkről, az amerikaiakról, családjáról, de a kelet-ukrajnai harcokba és az amerikai választásokat is befolyásoló orosz hekkertámadásokba is belemegy
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.