2018. január 16., kedd

ALUDNI SZERETNÉK

VÁROSI KURÍR
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ZSEBESI ZSOLT
2018.01.16.


Édes nemzeti álmot álmodni, amelyből felébredni soha nem kell. Ahol Magyarország nagy, mint volt, vagy még nagyobb. Olimpiát csak mi rendezhetünk, aminek bevételéből a cézár kenyeret oszthat a népnek.

Hetek, hónapok, de inkább évek óta nem tudok aludni. Nem jön álom a szememre. Hiába az unalomig ismételt jelszó: merjünk nagyot álmodni. Egy kicsi álmom sincs, csak hánykolódom az ágyamon. Hogy valahogy mégis elszenderedjek, számolok. Egytől két-, három millióig, néha négy, de akár öt millióig, vagy százmillióig is. Számolom a háborúk áldozatait, a menekülteket, a földönfutókat, az éhezőket, a nyomorultul megkínzott, becsapott, megcsalt és meglopott embereket és… nem tudok elaludni, mert nem jutok a végére.

Akkor elkezdem számba venni a gazembereket. A hazugokat, akik a hatalomért és a vele járó vagyonért mindenre és még annál is többre képesek. Számolom, hogy hány csúcsragadozó, emberszabású bestia, kalandor és szemfényvesztő, harácsoló feszít a hatalom csúcsain, az állam és az államérdek, az államtitok lepelével takargatva csúfságát.
Hány orwelli, orbáni mélységekbe zuhant, intellektuális törpe tépi a száját Petőfi, Kossuth és Dózsa György, Ady és József Attila országában, amelyet Magyarországnak hívnak, és amely egykor – egy történelmi pillanatra – természetével ellentétes állapotba került és köztársaságként fungált, amelyben az idióta Ludas Matyi összetörte a térdén a botját, amin fellelkesülve nem a jó öreg Döbrögi támadt fel, hanem Döbrögi klónok ezrei támolyogtak elő a temetőárkokból, hogy a történelemkönyvek penészes lapjairól lemászott bűzös nemzeti értékteleneinkkel kart a karba öltve perdüljenek félelmetes haláltáncra a józan ész, az erkölcs és a becsületesség szociális temetés keretében megásott sírja mellett.

Magyarország népe megint nem a néphatalmat, a népszuverenitást, a demokráciát, a szabadságot, az alkotmányosságot, a törvények uralmát választotta, hanem a rezsicsökkentést, a narancsszínű feliratos sárga csekket, a Groupama Arénát, a teli moslékos vályút, Orbán Viktort, Kövér Lászlót, Lázár Jánost, Rogán Antalt, Deutsch Tamást és a velük mérhető intellektuális és erkölcsi kerti törpéket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.