2018. január 11., csütörtök

AZ ÁLLAMTITKÁR SZERINT TITOKBAN FOGADOTT BE MAGYARORSZÁG 1300 MENEKÜLTET - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2018.01.11.


Altusz Kristóf, a külügyminisztérium helyettes államtitkár egy máltai lapban igyekszik magyarázni Orbán Viktornak a muzulmán menekültekre vonatkozó kifejezését, utóbbi őket nem menekülteknek, hanem megszállóknak nevezte a Bildnek adott interjújában.


Altusz a Times of Malta-nak a videós és írott interjúban elmondja, hogy Magyarországot emiatt nem lehet rasszistának tekinteni, mert magyarul ezek a fogalmak teljesen normálisnak tekinthetők. Csak azért használta a kormányfő ezt a kifejezést, hogy ezzel figyelmeztessen, nem követheti Magyarország Franciaország vagy Németország példáját. Nonszensznek nevezte azt a feltételezést, hogy hazánk azért harcol Brüsszellel, hogy előkészítse az Unióból való kilépést. Azt állította Altusz, hogy csak tavaly 1300 menekültet fogadott be hazánk, de ezt az ő biztonságuk érdekében nem hozták nyilvánosságra. A menekült státuszt kérők igenis jöhetnek Magyarországra. A média- és tanszabadság visszafojtására vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, ezeket a problémákat szándékosan a föderalista szemléletű uniós tagok gerjesztik. Amúgy is, uniós kérésre hatszor megváltoztatta a kormány a médiatörvényt. Mi nem akarunk az Unió fekete báránya lenni – nyilatkozta a helyettes államtitkár.

Szlovákiában 2017-ben volt a legmagasabb az illegális bevándorlók száma, – írja a felvidéki Hírek. 2706 illegális bevándorló között a szerbek és az ukránok száma nőtt meg, 75%-ot tettek ki, s jövőre várhatóan ez az arány még magasabb lesz – mondta el Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány.

Ha nem tartják magukat az uniós szabályokhoz, akkor kívül tágasabb – ad hírt több részletben Guy Verhofstadt liberális uniós képviselő twitter-üzeneteiről a brit Express. Durván nekimegy a képviselő Magyarországnak és Lengyelországnak, amit az újság úgy ír le: kést szorít a torkukhoz, s ha nem tetszik nekik az, amit Brüsszel elvár tőlük, akkor le is út, fel is út. Az uniós vezetőt a Lengyelországot érintő 7-es cikkely elleni lengyel felzúdulás és az bosszantotta fel, hogy Magyarország meg fogja vétózni az esetleges elítélő határozatot, ami gyakorlatilag megbénítja az uniós döntéshozó testület munkáját. Miközben arra szólítja fel az érintett országokat, hogy fejezzék be a jogállam, a fékek és ellensúlyok rendszerének szétverését, hozzáteszi azt is Verhofstadt, hogy kellő intelligenciával kell a kérdéshez állni. Nem lehet a 7-es cikkely miatt pénzmegvonással sújtani azokat a szegény embereket, akik nem tehetnek saját kormányuk antidemokratikus intézkedéseiről. Nem idegeníthetjük el magunktól az uniós állampolgárokat – értékeli a politikus a várható következményeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.