2018. január 18., csütörtök

ÉLET A VILÁG EGYIK LEGVESZÉLYESEBB VÁROSÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.01.18.


Még pontosabban, a világ egyik legveszélyesebbnek tartott városában, és ez jelentős különbség. A kolumbiai Bogotáról (mint általában az egész országról) a távoli szemlélőnek elsősorban a bűnözés, drogkartellek és hasonló, kevéssé csalogató dolgok jutnak eszébe. Pedig ma már nem feltétlenül ez a helyzet, sőt – derül ki az ott élő Péter írásából. (A képeket külön köszönöm neki!)


„Sokszor kérdezik barátaim, ismerőseim, hogy miért pont Kolumbia (amely a világ egyik legveszélyesebb helye… - NEM:)? Mindig is nagyon vonzódtam a latin kultúrához, tehát igazából nem is olyan nagy meglepetés, hogy most Bogotában élek.

Szegeden születtem és a projektjeim egy része jelen pillanatban is Magyarországhoz köt. Az elmúlt években éltem Olaszország északi és déli részén, illetve Spanyolországban.

Nemzetközi projekteken dolgozom, javarészt külföldi fiatalokkal - a projektek marketing, piackutatás, sporttudományok és turizmus területére fókuszálódnak. 2016 novembere óta vagyok Bogotában, egy helyi co-working irodában dolgozom egy saját turisztikai projekt megvalósításán (yourcolombia.com – Bogotá környéki kirándulások).

Kolumbiát folyamatosan fedezik fel a helyi és a külföldi turisták egyaránt, nem véletlenül jelent meg 2017-ben több hosszabb ajánló is az országról a Lonely Planet, a Forbes és a CNN online kiadásaiban.

Célom, hogy „helyi külföldiként” mutassam be ezt a fantasztikus országot az érdeklődőknek. Tehát olyan helyekről, szokásokról, érdekességekről fogok írni, amelyekről a nagyobb turisztikai blogok és oldalak kevésbé írnak.

Szeretnék egyfajta átfogó képet adni az országról, saját tapasztalataimat és élményeimet megosztva, illetve kirándulásokat szervezni Bogotá körül. A Határátkelőnek írt beszámolómban néhány érdekességet szeretnék kiemelni Bogotáról..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.